Èxit de participació a la Nit Europea de la Recerca

(Contenido en el idioma por defecto)

Al voltant de 2.500 persones varen participar en les activitats que va organitzar la UIB el 27 de setembre. 

Unes 2.500 persones varen participar, divendres, en les activitats de la Nit Europea de la Recerca que va organitzar la Universitat de les Illes Balears a Palma, amb itineraris científics, monòlegs i una mostra d’experiments.

L'activitat va començar a les 16.45 hores davant l'edifici de l'Autoritat Portuària, al costat del carrer del Moll, al Port Vell de Palma. Totes les activitats es varen organitzar a través de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica (UDCC) de la UIB i varen concloure passades les 23 hores, amb un gran èxit de participació i interès per part dels assistents.

Els cinc itineraris científics varen mostrar al públic diverses temàtiques: història de l'art, botànica, arquitectura, biodiversitat i teledetecció. A més, també hi va haver monòlegs científics a l'aire lliure amb la participació de cinc investigadores i investigadors de la UIB que varen oferir xerrades sobre el tractament del càncer, la pol·linització, el paisatgisme, la psicolingüística, la biodiversitat i les matemàtiques, entre d'altres.

Finalment, la Nit Europea de la Recerca també va tenir una mostra o fira d'experiments on la UIB i altres centres de recerca de Balears varen exposar les seves activitats i projectes de recerca, en aquest cas, amb temàtiques vinculades a la biodiversitat, la llengua i la cognició, matemàtiques, àrees STEM i arqueologia.

La Nit Europea de la Recerca està integrada en el consorci Grup 9 d'universitats (G9) a través de les unitats de cultura científica i de la innovació, entre les quals, la Unitat de Divulgació i Cultura Científica (UDCC) de la UIB. El Grup 9 d'universitats desenvolupa activitats de divulgació del nou projecte G9 Science4All gràcies al finançament obtingut de la Comissió Europea per desenvolupar activitats entre les quals es troba la Nit Europea de la Recerca, finançada per la Comissió Europea mitjançant les accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA) —iniciativa per fomentar les carreres científiques a Europa—, que s'emmarquen en l’Horitzó Europa, programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea. Els objectius principals són acostar la figura dels investigadors als ciutadans perquè coneguin la tasca que duen a terme i els beneficis que aporten a la societat, així com fomentar l'elecció d'una carrera científica entre els alumnes i eliminar les barreres de gènere.

Amb la col·laboració de:

FECYT

Notícies relacionades

Fecha de publicación: 03/10/2024