Els investigadors de la UIB participen en el projecte Bisostad per convertir els residus agrícoles en productes d'alt valor afegit per a la indústria agroalimentària

(Contenido en el idioma por defecto)

Un equip d'investigadors del Grup de Recerca en Enginyeria Agroalimentària de la Universitat de les Illes Balears participa en el projecte estatal «Valorització de subproductes hortofructícoles espanyols: obtenció sostenible d'additius d'origen natural (BISOSTAD)», que té com a objectiu valoritzar els residus i subproductes provinents dels recursos agrícoles per obtenir biomolècules naturals d'alt valor afegit per a les indústries alimentària, cosmètica i farmacèutica. L'objectiu és aconseguir additius naturals no tòxics que serveixin d'alternativa als additius químics actuals.

L'equip de la UIB s'encarrega de coordinar un dels sis subprojectes inclosos en aquesta iniciativa i participa en l'avaluació de la viabilitat tecnològica, mediambiental i social dels productes i processos desenvolupats en la resta de subprojectes. El BISOSTAD és coordinat pel Centre Tecnològic Fundació Leia (País Basc) i, a més de la UIB, compta amb la participació d'institucions de recerca i empreses com Ainia Centre Tecnològic (València), Altex (València), el Centre Nacional

de Tecnologia i Seguretat Alimentària-Laboratori de l'Ebre (Navarra), el Centre Tecnològic Nacional Agroalimentari d'Extremadura, l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments del Consell Superior d'Investigacions Científiques (València), Indulleida (Lleida), Trasa (Navarra), Domca (Granada), Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal (La Rioja), la Universitat de Granada i la Universitat Politècnica de València. Es tracta, per tant, d'un projecte de molta envergadura amb una important missió de transferència per a la seva aplicació en sectors econòmics estratègics.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: Fri Sep 17 10:44:00 CEST 2010