El G-9 d'Universitats aborda a Santander projectes comuns sobre aprenentatge electrònic (e-learning)

(Contenido en el idioma por defecto)

A la trobada es presentà el nou projecte UNIVALUE, oficina de gestió de la innovació, transferència i valorització de patents

Els responsables d’aprenentatge electrònic (e-learning) i convergència europea del G-9, que són dues de les comissions sectorials del Grup 9 d'Universitats, es varen reunir a la Universitat de Cantàbria.

A la reunió es varen abordar projectes comuns com el Campus Virtual Compartit (CVC G-9) o el Màster en línia en Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Entorns Virtuals de Formació, la quarta edició de la qual acaba de començar.

Es va realitzar un balanç de l'activitat del Campus Virtual Compartit en el curs 2008-2009. L'oferta en línia era de 87 assignatures, tan sols una més que l'any acadèmic anterior, ja que les universitats del Grup prefereixen no incrementar el nombre de matèries per la desaparició imminent de les assignatures de lliure elecció que es deriva de la implantació dels nous graus adaptats a l'espai europeu d'educació superior (EEES).

El nombre total de matrícules en matèries del CVC G-9 va ser de 5.569, corresponents a 4.123 estudiants, el que suposa una mitjana d’1,35 matèries per alumne. També es va fer un balanç provisional de la matrícula del curs que acaba de començar, el 2009-2010, i es confirmà que la tendència és similar a la del curs anterior per a les 89 matèries ofertes aquest any. Aquestes xifres col·loquen el CVC G-9 com el major campus en línia interuniversitari d'Espanya, tant en nombre d'assignatures com en alumnes matriculats. A més, els resultats acadèmics dels estudiants que opten per aquesta oferta formativa són molt satisfactoris: del total de presentats el 2008-2009, el 92 per cent va obtenir aprovats.

A la trobada també s’ha presentat un nou projecte del G9, l'oficina de gestió de la innovació, transferència i valorització de patents UNIVALUE. El projecte pretén assolir una millor identificació, a través d'una gestió professional, dels resultats de la investigació amb potencial valor econòmic. L'acció neix del G-9 però estarà oberta a la incorporació d'universitats que no siguin del Grup.

El Grup 9 d'Universitats és una associació sense ànim de lucre, constituïda el 1997, i integrada per les universitats públiques que són úniques en les seves respectives comunitats autònomes: Pública de Navarra, de Cantàbria, Castella-la Manxa, d’Extremadura, de les Illes Balears, La Rioja, d’Oviedo, del País Basc, i de Saragossa. Per nombre d'alumnes i de projectes conjunts, és el major grup interuniversitari d'Espanya.

Fecha de publicación: 21/10/2009