Educació i la UIB acorden facilitar els enunciats de la PBAU en català i castellà

(Contenido en el idioma por defecto)

Després que el TSJB admetés a tràmit el recurs presentant per una entitat privada i obrís una peça separada per estudiar mesures cautelars

La comissió organitzadora de la prova de batxillerat d’accés a la universitat (PBAU), formada per representants de la Conselleria d’Educació i Formació Professional i de la UIB, ha decidit facilitar l’enunciat dels exàmens de la PBAU en els dos idiomes oficials a la comunitat autònoma, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears admetés a tràmit el recurs presentat per l’entitat Plis Educación para Todos Baleares contra el sistema utilitzat fins ara. El TSJB ha obert una peça separada sobre les mesures cautelaríssimes requerides per l’entitat que demana el repartiment dels enunciats en les dues llengües i, en cas contrari, la suspensió de la prova. 

Aquesta decisió s’ha pres en previsió que es puguin adoptar mesures cautelars en els pròxims dies i en línia amb la decisió adoptada en altres territoris de parla catalana on els tribunals van fallar a favor d’un recurs similar. D’aquesta manera es cerca garantir que els estudiants puguin realitzar les proves sense variacions organitzatives que puguin afectar el seu rendiment.

Les proves d’accés a la universitat es realitzen a les Illes Balears els dies 6, 7 i 8 de juny. Fins ara, la comissió organitzadora disposava d’una versió en castellà dels enunciats de cada examen que només es lliurava als alumnes que ho demanaven. Independentment de l’idioma dels enunciats, els estudiants que es presenten poden contestar en castellà o català en aquelles matèries que no són de l’àmbit lingüístic.

Més informació sobre les proves:

<Les PBAU de juny de 2023 tenen 4.773 alumnes matriculats>

Fecha de publicación: 02/06/2023