Congrés Internacional 150 Anys després de Darwin: De l'evolució molecular al llenguatge

(Contenido en el idioma por defecto)

Palma, 23-27 de novembre de 2009

Dia: dilluns, 23 de novembre de 2009
Hora: 9.15 hores
Lloc: sala d’actes de Son Lledó,
campus universitari, Palma.


Inauguració a càrrec de la doctora Susanna C. Manrubia, del Centre d’Astrobiologia (INTA-CSIC); del doctor Maxi San Miguel, director de l’IFISC (CSIC-UIB); i de la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB.

A les 11 h els organitzadors atendran els mitjans de comunicació interessats

Dos-cents anys després del naixement de Charles Darwin i cent cinquanta després de la publicació de L'origen de les espècies, la teoria de l'evolució ha transcendit el seu camp d'aplicació original per convertir-se en un concepte crucial en moltes altres àrees d'investigació. El paradigma de l'evolució per selecció natural no solament té una gran influència en molts aspectes de la biologia, sinó que també s'ha estès amb èxit a altres disciplines. Així, els lingüistes l’empren en l'estudi de l'evolució de les llengües; els sociòlegs, en l'explicació de les tendències socials; els economistes, per comprendre com s'adapten els mercats a noves situacions; els metges, per explicar l'aparició i evolució del càncer... Encara que cada disciplina fa una interpretació particular dels mecanismes evolutius (l'aparició aleatòria de mutants, d'innovacions culturals o d'estratègies socials; l'herència o difusió d'una nova variant i la selecció per competència; etc.) això no canvia el fet que l'estructura i organització de cada sistema permeten reconèixer després d'elles una veritable <<dinàmica evolutiva>>.

Aquest congrés, que reuneix vint dels millors experts mundials en disciplines que utilitzen el paradigma evolutiu com a marc conceptual de la seva investigació, s'emmarca dins el programa científic conjunt Trends in Complex Systems (tendències en sistemes complexos) entre l’IFISC, institut mixt entre el CSIC i la UIB, i l'Institut Max-Planck de Sistemes Complexos de Dresden, amb el suport del Govern de les Illes Balears. La coordinació científica de la reunió l’assumeixen el senyor José A. Cuesta, de la Universitat Carlos III de Madrid; la senyora Susanna C. Manrubia, del Centre d’Astrobiologia (INTA-CSIC) de Madrid; i el senyor Alan J. McKane, de la Universitat de Manchester al Regne Unit.

Més informació

Documentos relacionados

Fecha del evento: 23/11/2009

Fecha de publicación: Thu Nov 19 12:35:00 CET 2009