Concert de l'Orquestra de la UIB amb motiu del 25è de la seu universitària d'Eivissa i Formentera

(Contenido en el idioma por defecto)

Amb motiu dels actes commemoratius del 25è aniversari de la implantació de la Universitat de les Illes Balears a Eivissa i Formentera, l'Orquestra Universitat de les Illes Balears oferirà un concert extraordinari el dissabte 30 d’abril de 2022 al Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera, sota la direcció de Xisco Amengual.

A l’acte, que té la col·laboració del Consell d'Eivissa i la Fundació Baleària, hi assistiran el Rector de la UIB, Jaume Carot; la vicerectora de Docència de Grau i Seus universitàries, Yolanda González; el conseller Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; i el president del Consell d’Eivissa, Vicente Marí.

La implantació de la UIB a Eivissa i Formentera va començar el curs 1997-98 a l’edifici cedit pel Consell Insular, al carrer del Bes, 9 Eivissa. Deu anys més tard, el Consell d’Eivissa aprovava el projecte de rehabilitació de l’edifici de Comandància Militar d’Eivissa per ubicar-hi la seu actual de la UIB a les Pitiüses.

Actualment, la Seu acull 366 alumnes de grau i postgrau. La UIB té també una programació estable de la Universitat Oberta de Majors (UOM), que començà l’any 1999, i imparteix activitats i tallers de foment de les vocacions i promoció dels estudis entre els alumnes de primària i secundària. Com a novetats per al curs vinent a la seu d’Eivissa i Formentera, està previst l'ampliació de cinc noves places del grau d'Infermeria i la implantació del doble grau d’Educació Infantil i Primària, que oferirà 20 places.

La incorporació del doble grau aportarà més estabilitat a l’oferta educativa i també a la gestió i continuïtat dels professors. Quant als estudiants, aquest doble grau dona resposta a la demanda social i laboral de formació d’ambdós cossos docents simultàniament i no en promocions alternes, dels graus d’Educació Primària i d’Educació Infantil, com s’ha fet fins ara. Aquesta doble titulació obre també noves perspectives laborals als estudiants, tant pel que fa a la formació dirigida a la figura de mestre generalista com a la possibilitat d’especialitzar-se en les diferents mencions (Suport Educatiu, Audició i Llenguatge, Educació Musical, Educació Física i Llengua Estrangera).

Programa d’actes

Els actes de commemoració començaren el passat 9 d’abril amb una ruta guiada i continuaran el 28 de maig amb una ruta guiada a Formentera: «Singularitat insular i vincles amb l'exterior», a càrrec d’Onofre Rullan Salamanca, catedràtic del Departament de Geografia de la UIB. La ruta es farà el dissabte 28 de maig de 2022, en col·laboració amb el Consell Insular de Formentera.

L'activitat consistirà en dues parts: a la primera, s’explicaran les característiques geogràfiques bàsiques de la singularitat formenterenca i els seus vincles amb l'exterior; a la segona, es farà un recorregut per l'illa per identificar-les i interpretar-les. L’illa poblada més petita del nostre arxipèlag és, també, l'única illa espanyola poblada sense aeroport. Aquest circumstància, afegida al fet de ser l'illa de més al sud de les Balears, la singularitza i la fa partícip de les característiques mediterrànies més meridionals: poca precipitació, molta lluminositat... Sobre aquestes condicions, les praderies de posidònia han produït l'arena d'unes platges que han meravellat l’observador del plujós i poc lluminós nord europeu. Formentera és, per això, una de les destinacions més selectes de la Mediterrània, amb tots els efectes que això comporta. 

Fecha del evento: 30/04/2022

Fecha de publicación: 29/04/2022