Cicle de conferències Octubre Darwin organitzat pel Comitè Darwin de la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: divendres, 2 d'octubre de 2009
Hora: 19 h
Lloc: Auditori del Centre de Cultura “Sa Nostra”,
c/ de la Concepció, 12, de Palma

 

Divendres 2 d’octubre, la doctora Claudia Tambussi, del Museu de Ciències Naturals de La Plata (Argentina) enceta el cicle de conferències Octubre Darwin amb la conferència «Darwin en la Argentina». La presenta el doctor Guillem Pons, professor del Departament de Ciències de la Terra de la UIB i membre del Comitè Organitzador de l’Any Darwin a les Illes Balears.

Octubre Darwin, organitzat pel Comitè Darwin de la Universitat de les Illes Balears, tindrà lloc del 2 al 23 octubre de 2009. El cicle s’inclou en el programa d’actes i activitats que han tingut lloc durant tot el 2009 per celebrar l’Any Darwin, en commemoració del segon centenari del seu naixement i del cent cinquanta aniversari de la publicació de la seva obra cabdal sobre l'origen de les espècies.

Les conferències programades són:

  • «El procés i l'expressió de les emocions humanes: una perspectiva evolucionista», a càrrec del doctor Francisco Palmero, de la Universitat Jaume I de Castelló. Dia 6 d'octubre a les 12.30 h.
  • «Endemismes insulars vegetals», a càrrec del doctor Josep A. Rosselló, del Jardí Botànic Marimurta. Dia 8 d’octubre a les 12.30 h.
  • «La teoria de la evolución hoy», a càrrec del doctor Andrés Moya, de la Universitat de València. Dia 9 d’octubre a les 12.30 h.
  • «Nuestra visión evolucionó para vivir el presente», a càrrec del doctor Alejandro Maiche, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Dia 9 d’octubre a les 19 h.
  • «El criterio de falsabilidad de Popper y la teoria darwinista», a càrrec del doctor Ángel Plastino, de la Universitat Nacional de La Plata (Argentina). Dia 14 d’octubre a les 12.30 h.
  • «Illes fòssils com a laboratoris de l'evolució. Aprenent del cas de les Balears», a càrrec del doctor Salvador Moya, de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, ICREA. Dia 15 d’octubre a les 19 h.
  • «Darwin, Le Brun i l'expressió de les emocions», a càrrec del doctor Xavier Bellés, del Consell Superior d'Investigacions Científiques, CSIC. Dia 16 d’octubre a les 12.30 h.
  • «Darwin, sexualidad, amor», a càrrec del doctor Florencio Jiménez Burillo, de la Universitat Complutense de Madrid. Dia 23 d’octubre a les 19 h.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 02/10/2009