Antoni Maria Thomàs presenta el film "Nosaltres els vençuts"

(Contenido en el idioma por defecto)

Cicle Cinema d'Autor a l'Augusta

Roda informativa
Dia: dimecres, 21 d'octubre de 2009
Hora: 11 h
Lloc: Cinema Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

Projecció cinematogràfica
Nosaltres els vençuts
Dia: dijous, 22 d'octubre de 2009
Hora: 20.30 h
Lloc: Cinema Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El periodista, escriptor, autor i director de teatre Antoni Maria Thomàs presentarà i comentarà als mitjans de comunicació el seu film Nosaltres els vençuts, a la tercera temporada del cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, organitzat per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració del Cinema Augusta.

A l'acte hi assistiran el senyor Joan Salas, director del Cinema Augusta, i el senyor Biel Mesquida, responsable de projectes culturals de la UIB.

Antoni Maria Thomàs

És director i guionista del primer documental sobre la Guerra civil i la postguerra a Mallorca: Nosaltres els vençuts. Testimonis de la guerra civil i postguerra a Mallorca (1936-1939), amb el qual obtingué el premi Rescat de l’Associació Catalana per a la recuperació del patrimoni cinematogràfic, Barcelona 2004.

També ha dirigit els documentals Càntic, (2006) sobre la vida i obra del músic mallorquí mossèn Joan M. Thomàs; La imatge cremada, sobre el cineasta Josep Truyol i Otero (2007); Homenatge pòstum a Guillem Vidal, magistrat i president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (2007).

Ha dirigit muntatges teatrals d’obres d’autors com Pere Capellà, Santiago Rusiñol, Llorenç Moyà o Joan Guasp, entre d’altres.

Guardons:

Premi Teatre d’Avantguarda Palma de Mallorca, amb l’obra teatral Diàlegs d’una nit d’estiu.

Finalista premi de Teatre Ciutat de Granollers, amb l’obra Mary Anne Walkley, escenes d’una tragèdia anglesa, editada per l’Editorial Moll. Col. Illes d’Or. 1987.

Premi Projectes Escènics de l’Ajuntament de Palma de Mallorca (1987) per la posada en escena de l’obra Jacques i el seu Amo, de Milan Kundera, estrenada a l’Auditòrium de Palma.

Premi Miquel Àngel Riera de Novel·la Breu, amb la novel·la Júlia i altres memòries, publicada en la Col·lecció Tià de la Real. Palma. 1999.

Premi Teatre Principal de Textos Dramàtics 2002, amb l’obra “Auto de fe (Excel·lència)”, publicada por Ed. El Gall. Pollença. Mallorca. Col. Fundació Teatre Principal.

Com a periodista ha estat redactor de Radio Nacional de España a les Balears, Última Hora, Balears, i La Voz, i a Madrid de revistes com El Europeo, La Calle, Realidades. (1975-79). Col·laborador de la revista Cuadernos para el Diálogo (1974-77). Redactor d’agències Diario de Diarios i Diario Semanal. Redactor del gabinet de premsa del Ministeri d’Obres Públiques (1975-80).

Actualment és col·laborador de Ràdio Mallorca-SER, Ona Mallorca i IB3-TV.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 21/10/2009

Fecha de publicación: 20/10/2009