Aina Dols, PAS de la UIB, guanya el premi Guillem d'Efak, de textos de teatre infantil i juvenil amb l'obra La reina Calàpot

(Contenido en el idioma por defecto)

La senyora Aina Dols, coordinadora tècnica del Pla de reciclatge i formació lingüística i cultural de la UIB, ha estat guardonada amb el VII premi Guillem d’Efak de textos de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears.

El premi va ser lliurat el dissabte, 10 d’octubre dins el marc de la vuitena edició de la Fira de teatre infantil i juvenil de Vilafranca.

El premi Guillem d’Efak està organitzat per l’Associació Cultural sa Xerxa i compta amb la col·laboració de l’empresa Melchor Mascaró, l’Institut d’Estudis Baleàrics i de la Fundació Teatre Principal de Palma, que editarà l’obra guanyadora dins la seva col·lecció de teatre.

L'obra, inspirada en la tradició rondallística mallorquina, conta en clau d'humor les peripècies de Sigfrida, reina del país imaginari de Papalló, decidida a passar a la història per la seva bellesa. La reina Calàpot és una crítica a la vanitat i a la tirania.

A més, Aina Dols ha guanyat el Premi Pirineu 2008 de Narració Literària de les Homilies d'Organyà per l'obra On va la llum, quan se'n va?, el Premi Castellitx 2009 de poesia popular amb l'obra Crònica des Saborino i, el passat 25 de setembre, el Premi de l'Associació d'Amics de la Glosa de Santa Maria del Camí, per la glosa titulada Un poquet de penitència.

Fecha de publicación: 15/10/2009