ANUL·LAT: Cinema d'Autor presenta «Socotra, l'illa dels genis»

(Contenido en el idioma por defecto)

A causa de l'augment de casos de COVID-19, la UIB ha considerat prudent posposar la projecció d'aquesta pel·lícula. Tan aviat com millori la situació sanitària, tornarem a programar la projecció d'aquest fillm, així com la resta de projeccions de Cinema d'autor. 

El cicle Cinema d’Autor presenta la pel·lícula Socotra, l’illa dels genis, un documental del director Jordi Esteva. El cicle Cinema d’Autor l’organitza el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB a través del Servei d’Activitats Culturals.

Aquest documental es filmà durant dos anys, entre el 2014 i el 2016, any en què va ser projectat. S’hi retrata la vida a la remota illa de Socotra, a l'oceà Índic, situada entre la banya d'Àfrica i la península d'Aràbia. Durant els monsons, l'illa romania aïllada, cosa que va contribuir a preservar un ecosistema únic al món. Els arbres d'encens i de la mirra creixen silvestres a molts llocs, així com el mític drago, l'arbre de la sang del drac. En la pel·lícula, uns camellers comencen una expedició a les muntanyes amb els animals abans de l'estació de les pluges. Es tracta del primer i únic documental parlat completament en llengua socotrí, un idioma sud-aràbic relacionat amb l'antiga llengua del llegendari Regne de Saba.
 
Jordi Esteva és escriptor i fotògraf nascut a Barcelona. És un apassionat de les cultures orientals i africanes, a les quals ha dedicat la major part de la seva feina cinematogràfica, periodística i fotogràfica. Va viure durant cinc anys a l’Egipte fent feina a la Ràdio Cairo Internacional. Va estudiar la vida quotidiana en el desert, que recollí a Los oasis de Egipto. Va escriure un llibre de converses amb setze artistes i intel·lectuals de les costes de la Mediterrània sobre les societats àrabs enfrontades al repte de la modernitat. Ha dedicat la seva carrera a descobrir els rituals, oficis i quotidianitat de l’altre costat de la Mediterrània.
 
El director no podrà assistir a la projecció de manera presencial a causa de la COVID-19, però s’hi connectarà en directe de manera digital.

 

Fecha del evento: 17/12/2020

Fecha de publicación: Mon Dec 14 09:48:00 CET 2020