708 alumnes faran les proves de selecció d'ESTALMAT

(Contenido en el idioma por defecto)

És la xifra més elevada d’inscrits des del començament del programa d’estímul del talent matemàtic que coordinen la Universitat de les Illes Balears i la Societat Balears de Matemàtiques amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació. 

Dia: dissabte, 3 de juny de 2023
Hora: a partir de les 10 h

  • Mallorca: edifici Anselm Turmeda, campus universitari
  • Menorca: Seu universitària de Menorca. Can Salort. Carrer de Santa Rita, 11, Alaior.
  • Eivissa: Seu universitària d’Eivissa. Antic edifici de Comandància. Carrer del Calvari, 1, Eivissa. 

 Un total de 708 alumnes participaran el dissabte, 3 de juny, a les proves de selecció d’ESTALMAT, un programa que té com a objectiu la detecció i l’estímul del talent matemàtic en nins i nines d’11 a 13 anys. D’entre tots els presentats es triaran 15 nins i nines, nascuts el 2010 o el 2011, per començar el programa ESTALMAT el curs 2023-24.
 
El nombre d’inscrits en aquesta edició suposa un rècord històric que gairebé duplica la inscripció màxima de les edicions prèvies d’ESTALMAT. Dels 708 inscrits, 42 són de centres de Menorca, 63 són de centres d’Eivissa i Formentera i 603 són de centres de Mallorca.
 
La Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) organitzen a les Illes Balears el projecte ESTALMAT, un programa coordinat a l’Estat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya. ESTALMAT - Illes Balears rep el finançament de la Conselleria d’Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació.
 
Les activitats del programa ESTALMAT acostumen a tractar de temes que no formen part del currículum obligatori de secundària a través de metodologies innovadores i engrescadores per als alumnes. Es desenvolupen aspectes que generalment no són part de la programació de les assignatures i que es consideren una part essencial de l’activitat matemàtica més genuïna.

.

Fecha del evento: 03/06/2023

Fecha de publicación: 02/06/2023