625 alumnes faran les proves de selecció d'ESTALMAT a la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

És la xifra més elevada d’inscrits des del començament del projecte d’estímul del talent matemàtic de la Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques, amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. 

Dia: dissabte, 8 de juny de 2023
Hora: a partir de les 10 hores
Lloc: 

  • Mallorca: edifici Anselm Turmeda, campus universitari
  • Menorca: Seu universitària de Menorca. Can Salort. Carrer de Santa Rita, 11. Alaior.
  • Eivissa: Seu universitària d’Eivissa. Antic edifici de la Comandància. Carrer del Calvari, 1. Eivissa.

La Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) organitzen a les Illes Balears el projecte ESTALMAT, un programa que a l’Estat coordina la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya que té com a objectiu la detecció i l’estímul del talent matemàtic en nins i nines d’11 a 13 anys.

El programa rep el finançament de la Conselleria d’Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Rècord d'inscrits

Enguany s'han inscrit a les proves de selecció 625 estudiants, dels quals 48 són de centres de Menorca, 81 són de centres d’Eivissa i Formentera i 496 són de centres de Mallorca. Es mantenen xifres molt elevades de participació en comparació amb els primers anys de la prova.

De tots els inscrits, s’elegiran 15 nins i nines, nascuts al 2011 o al 2012, per començar el programa ESTALMAT el curs 2024-25.

Les activitats del programa ESTALMAT acostumen a tractar temes que no formen part del currículum obligatori de secundària a través de metodologies innovadores i engrescadores per als alumnes. Es desenvolupen aspectes que generalment no són part de la programació de les assignatures i que es consideren una part essencial de l’activitat matemàtica més genuïna.

Amb la col·laboració de: 

FECYT

Fecha del evento: 08/06/2024

Fecha de publicación: 07/06/2024