61 alumnes de les Illes Balears participen a les proves de la XLVI Olimpíada de Matemàtiques al campus de la UIB i a les seus universitàries

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: divendres, 15 de gener de 2010
Hora: 9.30 h
Llocs: edifici G. M. de Jovellanos, campus universitari, Palma.
Seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera.

Els mitjans gràfics podran prendre imatges a les 9.30 h.

Se celebra la XLVI Olimpíada Matemàtica Espanyola, organitzada per la Reial Societat Matemàtica Espanyola, la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d'Educació i Cultura, i amb el suport de “Sa Nostra”, Caixa de Balears. 

L'Olimpíada de Matemàtiques és un concurs de resolució de problemes, adreçat a l'alumnat de tot el sistema educatiu espanyol matriculat a batxillerat, que té com a objectiu estimular l'estudi de les Matemàtiques i el desenvolupament de joves talents. Consta de tres fases, local, estatal i internacional, amb un nivell de dificultat creixent.

La prova de la fase local de la quaranta-sisena edició té lloc al campus de la UIB i a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera. A l'edició d'aquest curs s'hi han inscrit 61 alumnes (40 de Mallorca, 9 de Menorca i 12 d'Eivissa), matriculats en centres de les Illes Balears. 

Els tres primers classificats participaran a la fase estatal, que tindrà lloc a Valladolid, del 25 al 28 de març. Els sis primers classificats en la fase nacional formaran l'equip que representarà Espanya a la Olimpíada Internacional, que se celebrarà a Astana, Kazakhstan, al mes de juliol. 

El programa d’aquesta primera fase local consta de dues sessions de problemes, una al matí i l'altra, a l'horabaixa. Cada sessió inclou tres problemes i els participants treballen individualment. 

Més informació

Documentos relacionados

Fecha del evento: 15/01/2010

Fecha de publicación: 14/01/2010