El grup de recerca Arqueouib organitza una jornada d'activitats el 30 de juliol per donar a conèixer aquest jaciment de Portocolom i per conscienciar del gran potencial que té el patrimoni arqueològic com a atractiu turístic
Dia: dissabte, 30 de juliol de 2016
Hora: de 9 a 13.30 h i de 17 a 20 hores
Lloc: Closos de Can Gaià, Portocolom, Felanitx
El jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià (Portocolom, Mallorca) acollirà el proper 30 de juliol la 4a Diada Viu la Prehistòria! Al llarg d’aquest dia es duran a terme una àmplia diversitat d’activitats lúdiques i educatives sobre el món de la prehistòria i l’arqueologia dirigides a públic de totes les edats.
Dos són els objectius principals de la Diada. En primer lloc, fer arribar al gran públic d’una forma divertida i diferent el món de la prehistòria i l’arqueologia. En segon lloc, es vol demostrar als diferents agents implicats en el turisme balear l’elevat potencial que, com a recurs turístic i cultural, té el ric, divers i original patrimoni arqueològic de les Illes Balears. Els organitzadors treballen amb la idea que aquest pot ser un element clau per ajudar a complementar l’oferta turística i cultural existent a les Balears i atreure turisme de qualitat al llarg de tot l’any.
Totes les activitats de la Diada són gratuïtes i estan obertes a tots els públics. Es realitzaran el dissabte dia 30 de juliol al jaciment dels Closos de Can Gaià de 9 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores.
Per tal d’assegurar la qualitat i excel·lència de la Diada, comptarem amb la participació d’una àmplia presència d’investigadors i professionals de l’arqueologia amb una dilatada experiència en el camp de la divulgació de la prehistòria i l’arqueologia.
La Diada està organitzada i finançada pel Projecte Closos, pertanyent al Grup de Recerca ArqueoUIB de la Universitat de les Illes Balears; l’Ajuntament de Felanitx; l’Hotel Cala Marsal; l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Felanitx; i l’Associació d'Amics dels Closos.
Closos de Can Gaià
El jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià és un poblat de navetes, situat a uns 700 metres de la mar, que fou construït cap al 1700 a. de C., a l’inici de l’edat del bronze a les illes Balears, i que va ser habitat de manera ininterrompuda fins al 850 a. de C., quan s’abandonà.
El Projecte Closos està lligat al Laboratori de Prehistòria de la Universitat de les Illes Balears, i permet que els alumnes de la UIB participin en les campanyes d’excavació, mitjançant la realització de pràctiques de laboratori. A més, cada mes d’agost s’hi fa una campanya d’excavació arqueològica protagonitzada por un equip de 25 estudiants i llicenciats, procedents de diferents universitats espanyoles i estrangeres que tenen l’ocasió de formar-se en diversos aspectes que conformen una excavació arqueològica i que són difícils d’assimilar en els cursos universitaris. També s’introdueixen en el tema de la prehistòria balear.
Documentos relacionados
Fecha del evento: 30/07/2016
Fecha de publicación: Mon Jul 18 12:56:00 CEST 2016