El projecte, organitzat per la UIB i l'Associació de Químics de les Illes Balears, fomenta el talent químic entre els estudiants d’ESO. Aquesta iniciativa té la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.
El dissabte, dia 29 d’octubre, s’inaugura la segona edició del programa ESTALQUIM (EStímul del TALent QUÍMic), un projecte per a l’estímul del talent químic entre alumnes de segon d'ESO durant dos cursos acadèmics. Un total de 18 nous joves, dos d’ells procedents d’Eivissa i la resta de Mallorca, han estat seleccionats per a aquesta nova edició i s’afegeixen al 18 que s’hi varen unir el curs passat.
Aquesta segona edició va començar el 8 d'octubre amb la prova de selecció, a la qual varen participar 82 nins i nines de segon d’ESO (42 homes i 40 dones), de 29 instituts i centres de les Illes Balears. Després de les entrevistes dels dies 21 i 22 d’octubre, es varen seleccionar els 18 alumnes que s’estrenen ara en el programa.
ESTALQUIM s’allarga durant dos cursos acadèmics. El primer any, utilitzant una metodologia d’aprenentatge activa en què els alumnes són els protagonistes, els joves participen en 12 tallers des de novembre a maig, els dissabtes al matí cada 15 dies. En el segon curs, els alumnes participen en una activitat al seu centre educatiu, on explicaran als companys de classe una selecció dels tallers realitzats i, a més, organitzaran, juntament amb el professor de la UIB, una pràctica de laboratori. Per a més informació: https://estalquim.uib.cat.
El projecte està organitzat per la UIB i l'Associació de Químics de les Illes Balears. A més, compta amb la col·laboració de la Conselleria de Fons Europeus, la Fecyt, la Reial Societat Espanyola de Química, el Clúster de la Indústria Química, el Col·legi de Químics de les Illes Balears i Santillana.
A l’acte d’inauguració participaran el coordinador del programa ESTALQUIM, doctor Joan Frau; el director general de Política Universitària i Recerca del Govern de les Illes Balears, Josep Lluís Pons, i el vicerector de Política Científica i Investigació de la Universitat de les Illes Balears, Víctor Homar.
L’acte, que comptarà també amb la presència dels alumnes seleccionats a la primera edició, consta de la presentació del programa, el parlament dels components de la taula presidencial i d’una activitat lúdica a càrrec de Cristina Reche, ponent del recentment celebrat Naukas-Palma. Després, els seleccionats pujaran a l’estrada, on els lliuraran material i es farà una fotografia de grup.
Aquest projecte es fa amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació.
Amb la col·laboració de:
Fecha del evento: 29/10/2022
Fecha de publicación: 29/10/2022