La Universitat incrementa l’oferta d’estudis amb la posada en marxa de les titulacions de grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i Farmàcia
La Universitat de les Illes Balears comença les classes el dilluns, 9 de setembre, amb 11.000 alumnes de grau matriculats. Les dades són provisionals, ja que la matrícula continua oberta, com també ho està la inscripció i matrícula als màsters universitaris i altres cursos de la UIB, el que suposarà un total de 13.000 alumnes per al curs que comença. El nombre d’alumnes que inicien els estudis enguany és actualment de 3.028 estudiants.
Enguany, l’oferta d’estudis de la UIB s’amplia amb la posada en marxa de dues titulacions de grau noves: Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Farmàcia, que es començaran a impartir a Mallorca, amb 619 i 615 sol·licituds respectivament, en ambdós casos per a una oferta de 35 places. Des de la posada en marxa del grau de Medicina el curs 2016-17, no estrenàvem cap titulació nova de grau. A les seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera enguany es consolida el grau d’Enginyeria Informàtica, que es va iniciar el curs passat.
Quant als estudis de màster, enguany comencen dos nous màsters interuniversitaris amb altres universitats espanyoles: el Màster Universitari en Protecció Radiològica Ambiental i el Màster Universitari en Treball Social a l'Àmbit Sanitari, a més del Màster Universitari en Prevenció de Riscs Laborals, que substitueix el Màster Universitari en Salut Laboral, en extinció. De moment, s’han matriculat per iniciar un màster durant el curs 2024-25 un total de 639 alumnes.
Pel que fa als estudis de doctorat, el termini de matrícula és de l’11 al 16 d’octubre per a l’alumnat de nou ingrés i fins al 30 de setembre per al de continuació. En aquest moments, la xifra de matriculats està al voltant de 30, tot i que el nombre final rondarà el miler.
Reducció del consum energètic i recollida selectiva
L’Estratègia de sostenibilitat posada en marxa el curs passat prosseguirà amb l’objectiu de transformar la Universitat en un model de sostenibilitat i de compromís amb la conservació del medi ambient, i de convertir el campus en un entorn sostenible, energèticament eficient i autosuficient.
Per a aquest curs, la Universitat ha publicat la licitació de les obres per a la rehabilitació energètica de l’edifici Ramon Llull i de l’ala de Química de l’edifici Mateu Orfila i Rotger. Ambdues actuacions es fan en el marc de l’Estratègia de sostenibilitat 2030 de la Universitat de les Illes Balears. Un dels eixos d’actuació és l’eficiència i, per això, es preveu que es desplegaran accions encaminades a aconseguir la reducció del consum energètic dels edificis del campus universitari.
Dins aquesta estratègia, la Universitat ha posat també en marxa un sistema de recollida selectiva de residus al campus universitari amb l’objectiu d’optimitzar i fer més eficient el reciclatge mitjançant la separació en cinc fraccions (rebuig, paper i cartró, vidre, matèria orgànica i envasos) i, en conseqüència, reduir l’impacte ambiental dels residus generats.
A més, s’ha iniciat la creació d’un arborètum al campus universitari. En aquest espai paisatgístic es plantaran, al 2024, 100 exemplars de 37 espècies diferents del Mediterrani, Amèrica, Nova Zelanda, Europa central, Àsia i Àfrica, amb la intenció que esdevingui un jardí temàtic amb funció, principalment, pedagògica, ambiental i paisatgística. L’arborètum s’ubicarà als terrenys situats darrere la sala d’actes de l’edifici Son Lledó, entre els caminals de Formentera, de Mallorca i d’Eivissa. Ocuparà una superfície de 22.000 metres quadrats que contribuiran a incrementar la cobertura vegetal del campus.
Pla estratègic
Una actuació transversal que marcarà la Universitat és el Pla estratègic 2023-2027. Aquest full de ruta recull 45 objectius prioritaris que han de guiar l’activitat de la Universitat d’aquí a final de l’any 2027. El pla parteix d’una visió, una missió i uns valors clarament definits i consensuats, i es desenvolupa al voltant de quatre eixos clau (docència, recerca, transferència i cultura i gestió) i de quatre eixos transversals (compromís social, projecció institucional, innovació i digitalització, i bon govern i recursos humans), que es concreten en una sèrie d’actuacions convenientment dissenyades i temporalitzades.
Notícies relacionades
- Acte d'obertura de l'any acadèmic 2024-25
- Viu la UIB: una jornada de benvinguda per donar el sus al nou curs
Fecha de publicación: 06/09/2024