L’estudi PROMES-U promou una intervenció en línia per monitorar i millorar el benestar emocional dels alumnes universitaris
El benestar emocional dels alumnes universitaris és l’objectiu del projecte de recerca PROMES-U. Amb aquest estudi, un equip d’investigadors de la Universitat de les Illes Balears vol avaluar l’eficàcia d’una intervenció en línia per millorar els símptomes de depressió i ansietat entre els estudiants universitaris.
La intervenció anomenada MiGuíaEmocional (MyMoodCoach) és un recurs en forma d’aplicació mòbil que ofereix diferents estratègies basades en la teràpia cognitivoconductual per a la millora dels símptomes.
Aquesta intervenció té una durada de sis setmanes durant les quals l'estudiant tindrà l'oportunitat de monitorar el seu estat d'ànim i utilitzar les diferents eines i recursos per millorar el benestar emocional. A més, l’acompanyarà un professional de la salut mental que li farà de guia al llarg de la intervenció mitjançant l'opció del xat.
Aquesta iniciativa la coordina, a la UIB, el grup de recerca en Trastorns Mentals d’Alta Prevalença (TRAMAP), del IUNICS i l’IdISBa, i està finançada per l’Institut de Salut Carlos III. També hi participen les universitats Pompeu Fabra, Jaume I, Miguel Hernández, de Saragossa i de Màlaga. L'Institut Hospital de la Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona és el centre coordinador del projecte.
Notícies relacionades
Fecha de publicación: 07/03/2024