Un alumne del doctorat de Matemàtiques de la UIB rep el Premi BioTIC GENIL al millor article d'un jove investigador

L'alumne del doctorat de Matemàtiques, professor ajudant del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB i membre del grup de recerca en Lògica Borrosa i Fusió de la Informació (LOBFI) Sebastià Massanet Massanet ha estat guardonat amb el Premi BioTIC GENIL al millor article d'un jove investigador. El guardó li ha estat atorgat en el marc del XVI Congrés Espanyol sobre Tecnologies i Lògica Fuzzy, que ha tingut lloc a Valladolid de l'1 al 3 de febrer. A més del diploma acreditatiu corresponent, el premi inclou una estada d'un mes en un grup de recerca dels centres participants en el Campus d'Excel·lència BioTIC GENIL de la Universitat de Granada, una beca de 1.500 euros i les despeses del viatge.

L'article «Caracterización de las implicaciones f y g-generadas de Yager» forma part de la tesi doctoral de Sebastià Massanet, que dirigeixen el doctor Manuel González Hidalgo, professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB, i el doctor Joan Torrens Sastre, catedràtic d'escola universitària de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB i investigador del grup de recerca LOBFI, que lidera el doctor Gaspar Mayor Forteza.

El treball premiat se centra en les implicacions borroses, que els darrers anys s'han convertit en un dels operadors més importants en la lògica borrosa, ja que, a més de modelar processos d’inferència i condicionals borrosos, s’apliquen en molts camps, des del processament d’imatges a la mineria de dades. Entre aquestes, les implicacions de Yager, introduïdes el 2004, han resultat interessants en raonament aproximat per les seves propietats i aplicacions en inferència. Emperò, encara no existeixen caracteritzacions d’aquest tipus d’implicacions. Així, en aquesta comunicació, es presenten caracteritzacions de les implicacions de Yager basades en la llei d’importació, una equació funcional molt estudiada recentment. A partir d’aquests resultats, també es caracteritzen alguns casos particulars com són les implicacions de Reichenbach, Yager i Goguen.

Referència de l'article
S. Massanet i J. Torrens. «Caracterización de las implicaciones f y g-generadas de Yager». Actas del XVI Congreso Español sobre Tecnologías y Lógica Fuzzy (ESTYLF2012), pàg. 150-155, Valladolid, Espanya, 2012. ISBN: 978-84-615-6653-2

Documents relacionats

Data de publicació: Fri Feb 10 12:34:00 CET 2012

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies