Seminari de Creació Col·laborativa: Soundcool. Eines tecnològiques del segle XXI per la creació sonora

Dies: 13, 14 i 15 d’octubre de 2016
Lloc: 

  • edifici Guillem Cifre de Colonya (13 i 14 d’octubre)
  • edifici Sa Riera (15 d’octubre) 

El doctor Adolf Murillo, professor de la Universitat Politècnica de València, investigador i responsable pedagògic de Soundcool, imparteix aquest seminari de formació per traslladar a la Universitat de les Illes Balears la metodologia del projecte Soundcool, Projecte Europeu ERASMUS+ K2, que desenvolupa noves possibilitats tecnològiques, educatives i interpretatives en el camp de la música.

Soundcool és un sistema gratuït per a l’educació musical innovador respecte a altres metodologies perquè és un sistema modular multimèdia de creació col·laborativa que utilitza telèfons intel·ligents i tauletes com a dispositius mòbils, i la Kinect. També desenvolupa eines per a l’estimulació i l’aprenentatge en persones amb necessitats educatives especials.

D’aquesta manera, al llarg d’aquest curs 2016-17, una vegada formats els alumnes universitaris i professors, es vol utilitzar Soundcool com a eina d’experimentació en el marc de diversos projectes d’innovació i millora de la qualitat del docent (IRIE) vinculants als centres educatius.

Recentment, la Fundació Daniel i Nina Carasso, a través de la convocatòria «Claves 2016 y iniciativas innovadoras para una educación artística extendida 2016», ha seleccionat el projecte que coordina el doctor i professor Adolf Murillo, desenvolupat per una Universitat pública i coordinat per docents que exerceixen a l’educació pública. Així mateix ha reconegut la seva innovació artisticoeducativa, amb la finalitat d’estendre les noves pedagogies basades en els llenguatges artístics contemporanis a la societat.

El seminari l’organitzen el Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) i el Laboratori de Música i Art (Mus&Art Lab) de la UIB, amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Universitat.

Hi participaran els alumnes de tercer curs del grau d’Educació Primària, de l’assignatura Educació Artística: Música, Didàctica a l’Escola Primària i altres professors interessats. 

Documents relacionats

Data de publicació: Tue Oct 11 13:51:00 CEST 2016

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies