La UOM presenta sis cicles de conferències en sis barriades de Palma i un setè al centre de Flassaders

Igualtat i la UOM descentralitzen el cicle formatiu que promou l’envelliment actiu 

Les associacions trien els temes que són del seu interès i participen en l’avaluació, a més de difondre el cicle i portar la secretaria 

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma i la Universitat Oberta per a Majors (UOM) de la Universitat de les Illes Balears, han decidit potenciar el cicle Aprendre no Té Edat acostant l’acció formativa als cinc districtes de Palma. D’aquesta manera, es faran sis cicles de cinc conferències cada un per a les sis associacions inscrites. A més, també es farà un setè cicle al centre de Flassaders.

El regidor d’Igualtat, Aligi Molina, ha remarcat la importància de la gent gran, «que són valuosos portadors d’experiències. [...] Aquest és un cicle col·laboratiu en el qual és fonamental la feina de les entitats i que atraca la Universitat a les persones grans», segons Molina. El doctor Antoni Gamundí, director de la Universitat Oberta per a Majors de la UIB, ha remarcat la importància del cicle, que «possibilita que la cultura científica que es treballa a la UIB pugui arribar a qualsevol dels estrats de la societat. [...] Aquest cicle és un binomi entre formació i l’aspecte social, barreja l’adquisició i la recuperació de coneixements amb els mecanismes per mantenir-se actius», ha afirmat Gamundí.

A l’activitat hi participen les associacions següents: Gent Gran des Molinar, Grup d’Esplai de Persones Majors d’Establiments, Persones Majors Verge de Montserrat (Rafal Vell), Gent Gran de Son Real, Persones Majors de Sant Jordi i Bona Gent de Santa Catalina. Aquestes associacions seleccionen els temes del seu interès, en fan difusió entre les persones associades i el territori de proximitat, porten la secretaria de l’acció i participen en l’avaluació del projecte.

Es faran les conferències següents:

  • Establiments: el 31 d’octubre i els dimarts de novembre. «Contarelles, rondalles i documents com a fonts per a l’estudi del clima a les illes Balears» (31 d’octubre), «Les relacions entre padrins i nets» (7 de novembre), «L’exercici físic és medicina. Com l’hem de prendre?» (14 de novembre), «Treballs i cançons del camp de Mallorca» (21 de novembre) i «Millorem la nostra memòria» (28 de novembre).
  • Es Molinar: el 25 d’octubre i els dimecres de novembre. «El que demana la gent gran a les nostres ciutats» (25 d’octubre), «La superació de la discriminació per raó de sexe» (8 de novembre), «La gent gran i el temps lliure» (15 de novembre), «Jubilació, pensions públiques i fons de pensions privats» (22 de novembre) i «Romandre o no al domicili durant la vellesa» (29 de novembre).
  • Rafal Vell: els dijous de novembre. «El que demana la gent gran a les nostres ciutats» (2 de novembre), «La gent gran i el temps lliure» (9 de novembre), «Ciutadania i societat del benestar» (16 de novembre), «Però, què fa el banc amb els meus diners?» (23 de novembre) i «El sedentarisme: la malaltia del segle XXI» (30 de novembre).
  • Sant Jordi: els dimarts de novembre i el 5 de desembre. «Afectivitat i sexualitat: els grans com a protagonistes» (7 de novembre), «Romandre o no al domicili durant la vellesa» (14 de novembre), «El mal d’esquena: què hi podem fer? » (21 de novembre), «Alimenta el teu cervell i millora la teva vida» (28 de novembre) i «Millorem la nostra memòria» (5 de desembre).
  • Santa Catalina: els dimecres de novembre i el 13 de desembre. «Alícia al país de l’Economia», «Jubilació, pensions públiques i fons de pensions privats» (15 de novembre), «El que s’ha de saber de les herències» (22 de novembre), «La meva vida és millor amb les tecnologies de la informació i la comunicació?» (29 de novembre) i «Romandre o no al domicili durant la vellesa» (13 de desembre).
  • Son Real: els divendres de novembre i l’1 de desembre. «Dolor crònic i cinesiofòbia» (3 de novembre), «Les bruixes a Mallorca» (10 de novembre), «Millorem la nostra memòria» (17 de novembre), «La meva vida és millor amb les tecnologies de la informació i la comunicació?» (24 de novembre) i «Les relacions entre padrins i nets» (1 de desembre). 

El 2016 varen participar a La UOM als Barris de Palma 328 persones, que assistiren a una mitjana de tres o quatre conferències cada una, la qual cosa significa que els continguts foren majoritàriament adients i que les associacions tenen molta capacitat per dinamitzar el projecte.

Data de l'esdeveniment: 30/10/2017

Data de publicació: Fri Oct 27 14:01:00 CEST 2017

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies