Escuchar

Raquel Rodríguez i Sergi Serrano, guanyadors de la tercera edició dels Premis Balears contra el Càncer

(Contenido en el idioma por defecto)

La UIB i l’Associació Espanyola Contra el Càncer reconeixen els millors treballs de fi de grau o màster relacionats amb la malaltia  

El dijous 7 de novembre ha tingut lloc, a la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, el lliurament dels guardons de la tercera edició dels Premis Balears contra el Càncer. La iniciativa reconeix els millors treballs de fi de grau o màster de la UIB relacionats amb la malaltia. La idea s’emmarca en el projecte Campus Saludable de la UIB, el qual és possible gràcies a les sinergies generades entre l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible (OUSIS) del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable i la Junta Provincial de les Illes Balears de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

Com a novetat, en l’edició d’enguany, tant el primer com el segon premi de cada categoria tenen una dotació econòmica de 1.000 euros per al guanyador i de 300 euros per al segon classificat, així com un diploma acreditatiu emès per l’AECC i la UIB. Els finalistes han hagut de presentar el treball davant d’un jurat format per quatre representants de les entitats organitzadores: el doctor Javier Cortés, president de l’AECC Illes Balears; el doctor Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, i el doctor Félix Grasses, director de l’IUNICS (Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut).

Els premiats en la primera categoria, «Treball sobre atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial», són els següents: 

  • Primer premi: Raquel Rodríguez: Aproximació a una revisió sistemàtica dels beneficis del voluntariat en la intervenció amb persones amb càncer i els seus familiars entre 2009 i 2019.
  • Segon premi: Laura Torrens: Sobrepès i obesitat en relació amb el pronòstic del càncer de mama.
  • Finalista: Marc Ríos: El sistema familiar en el procés oncològic. Una proposta de programa d'intervenció psicològica dirigit a població infantojuvenil.

Els premiats en la segona categoria, «Treball sobre ciències bàsiques» són:

  • Primer premi: Sergi Serrano: Caracterització de tumors amb tècniques radiòmiques.
  • Segon premi: Eric Rosselló: Anàlisis d'imatges dermatoscòpiques per al suport al diagnòstic mèdic.
  • Finalista: Lucía Ferro: Caracterització de l'efecte molecular de fenotiazines antipsicòtiques en cèl·lules de glioma: Estudi del potencial cooperatiu amb temozolomida.

Al lliurament de guardons hi varen assistir la directora general de Salut Pública i Participació del Govern dels Illes Balears, Maria Antònia Font; el president de l’AECC Balears, el Dr. Javier Cortés; el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la UIB, el Dr. Antoni Aguiló; el president de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, el Dr. Macià Tomàs; el director de l'Institut Universitari de Recerca en Ciències de la Salut, el Dr. Félix Grases, i la directora de l'Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible de la UIB, Dra. Sonia Martínez.

A través de les ajudes de l’AECC es garanteix el flux d'investigadors de qualitat a Espanya, des de les aules fins a líders en el camp de la recerca. Fer una aposta ferma per la recerca oncològica de qualitat és fonamental per aconseguir avançar. 

Notícies relacionades

Fecha del evento: 07/11/2019

Fecha de publicación: 08/11/2019