Escuchar

Proves de la IV Miniolimpíada de Física i Química a les Illes Balears

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dijous, 15 de maig de 2008
Hora: 9.45 h, acte de benvinguda. 10 h, inici de les proves
Lloc: aula 1 de la Facultat de Ciències, campus universitari,
carretera de Valldemossa, km 7.5, Palma;
i a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera.

Es permetrà als mitjans gràfics la presa d'imatges a l'inici de les proves.

Tindran lloc les proves de la IV Miniolimpíada de Física i Química, organitzada pels departaments de Física i de Química de la Universitat de les Illes Balears i l'Associació de Químics i l'Associació de Físics de les Illes Balears, amb el suport de la Direcció General d'Administració, Ordenació i Inspecció Educativa del Govern de les Illes Balears i la col·laboració del Col·legi Oficial de Químics, el Consell de Mallorca i la Caixa de Balears, «Sa Nostra».

Hi participen 132 estudiants (101 alumnes són de Mallorca, 15 són de Menorca, 13 són d'Eivissa i 3 són de Formentera), que representen 45 centres de totes les Illes (34 de Mallorca, 5 de Menorca, 5 d'Eivissa i 1 de Formentera). L'alumnat de Menorca i d'Eivissa i Formentera realitza la prova a la corresponent seu universitària de cada illa.

L'objectiu d'aquesta competició és promoure l'interès per la física i la química entre els joves estudiants i motivar-los per a l'estudi i la millora dels seus coneixements en aquestes matèries.

Es premiaran els cinc alumnes més ben classificats. El primer, amb 300 euros i diploma; el segon, amb 200 euros i diploma; el tercer, amb 100 euros i diploma; el quart, amb 60 euros i diploma; i el cinquè, amb 50 euros i diploma. Tots els professors i alumnes participants rebran un obsequi.

El programa serà el següent:

9.15 hores, arribada dels alumnes a l'edifici Mateu Orfila i Rotger

9.45 hores, acte de benvinguda. Hi seran presents el doctor Antoni Miralles, degà de la Facultat de Ciències; la doctora Josefa Donoso, directora del Departament de Química de la UIB; el doctor Lluís Mas, director del Departament de Física de la UIB; el senyor Josep Forteza, president de l'Associació de Físics de les Illes Balears; i el doctor Joan Frau, professor de Química Física de la UIB i president de l'Associació de Químics de les Illes Balears.

10 hores, inici de la prova

11.30 hores, finalització de la prova

12 hores, els participants i els professors assistiran a demostracions pràctiques a càrrec de professorat del Departament de Química i de Física de la UIB.

Fecha de publicación: 15/05/2008