Escuchar

Primer simulacre del Curs de Tècnic en Transport Sanitari

(Contenido en el idioma por defecto)

CanalUIB

Dia: dimecres, 25 de novembre de 2009
Hora: 13 hores
Lloc: edifici Mateu Orfila i Rotger,
campus universitari, Palma

Els mitjans gràfics podran prendre imatges des de l’exterior de l’edifici.

Si els mitjans de comunicació desitgen més informació, poden contactar amb el doctor Enric Munar i els podrà atendre mitja hora abans del simulacre.

El simulacre l'han organitzat el Curs de Tècnic en Transport Sanitari (FUEIB) i el Servei de Prevenció de la UIB.

Els alumnes del curs (615 hores) participaran en un simulacre de vessament químic en un laboratori científic de l’edifici Mateu Orfila i Rotger, del campus universitari. La direcció acadèmica del curs és a càrrec del doctor Enric Munar, professor del Departament de Psicologia de la UIB, i de la doctora Isabel Juste, directora de l’112.

El simulacre es produirà quan devers 25 alumnes en una classe pràctica es veuran afectats per una explosió provocada per una fuita d’hidrogen d’una botella de gas comprimit, amb el consegüent incendi per inflamació de productes químics inflamables (èter, etanol, metanol) i vessament de productes químics corrosius al terra (àcid nítric, àcid sulfúric), a més de la generació de vapors corrosius. Tot el conjunt afecta els alumnes de l’aula i dels passadissos adjacents i els produeix produint-los cremades a la pell exposada, intoxicació per fum i irritació respiratòria per inhalació de gasos tòxics. Un grup d’alumnes del Curs de Tècnic en Transport Sanitari es troba fent classe al mateix edifici. Senten l’explosió i surten, s’inicia així l’assistència a l’accident de múltiples víctimes i l’evacuació de l’edifici.

L’objectiu del simulacre és que l’alumne integri els coneixements adquirits durant la seva formació com a Tècnic en Transport Sanitari en un exercici pràctic.

Hi participarà els Bombers de Palma, la Policia Local de Palma, la Direcció General d’Emergències (112), la Creu Roja, el 061-Balears, i és possible que alguna empresa d’ambulàncies.

Així mateix hi participaran 50 alumnes voluntaris dels estudis de Psicologia, Fisioteràpia i Infermeria, la meitat com a víctimes i l’altra meitat com a avaluadors.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 25/11/2009

Fecha de publicación: 24/11/2009