Escuchar

Presentació del llibre "Personas mayores en riesgo. Detección del maltrato y la autonegligencia"

(Contenido en el idioma por defecto)

 Inclou com a novetat el mètode EDMA per detectar el maltractament a persones grans

Dia: dijous, 3 de desembre de 2009
Hora:
19 h
Lloc: a la sala d’actes del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid,
c/ Cuesta de San Vicente, 4. Madrid

Tindrà lloc la presentació del llibre Personas mayores en riesgo. Detección del maltrato y la autonegligencia, coeditat per Edicions UIB i Ediciones Pirámide amb la col·laboració de Caja Mediterráneo (CAM).

Hi intervindran la senyora Belén Martínez, vocal de Psicologia Educativa del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid, la doctora Rosario Martínez, catedràtica de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Universitat Complutense de Madrid, i la doctora Carmen Touza, directora de la publicació i professora del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques.

El llibre vol ser una eina útil per als professionals dels serveis socials i familiars amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans i oferir eines que ajudin a detectar els casos de maltractament a temps. Com a novetat, desenvolupa en profunditat el nou mètode per detectar el maltractament a persones grans denominat escales de maltractaments domèstics i comportaments autonegligents en persones grans, EDMA.

En l’elaboració del llibre hi han intervingut dos equips de treball, un de l'Escola Universitària Cardenal Cisneros, adscrita a la Universitat d’Alcalà, format per Carmen Prado i María Paz Segura, professores de l’escola, i membres fundadores de l’Equip d’Intervenció Socioeducativa de la Fundació Cardenal Cisneros. L’equip de la Universitat de les Illes Balears està format per Lluís Ballester, professor de Mètodes d'Investigació Educativa, i Martí X. March, catedràtic de Sociologia de l'Educació i Pedagogia Social.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 03/12/2009

Fecha de publicación: 02/12/2009