Escuchar

Premi per a un estudi d'Alfonso Bermúdez López sobre el sensellarisme a Mallorca

(Contenido en el idioma por defecto)

Ha estat guardonat pel Col·legi Professional de Treball Social de Màlaga amb el XXIII Premio Científico en la modalitat d'investigació en treball social de la revista Documentos de Trabajo Social 

Alfonso López Bermúdez, professor ajudant del Departament de Filosofia i Treball Social i alumne de doctorat de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonat amb el XXIII Premio Científico en la modalitat d'investigació en treball social de la revista Documentos de Trabajo Social, que atorga el Col·legi Professional de Treball Social de Màlaga, pel treball Sinhogarismo: concepción y abordaje desde el punto de vista de las/los trabajadoras/es sociales de Mallorca. El guardó li ha estat lliurat el 27 de novembre a Màlaga.

En aquest treball, Alfonso López, mitjançant una enquesta realitzada a diferents treballadores i treballadors socials dels serveis socials municipals i d’entitats del tercer sector, investiga les problemàtiques (diagnòstic) i les solucions (pronòstic) que els professionals que fan feina directament amb el col·lectiu identifiquen i proposen per abordar aquesta situació.

Entre d’altres, el treball revela que els treballadors socials coincideixen a l'hora de destacar la necessitat d'incrementar els recursos residencials per atendre les persones sense llar i d'obtenir més implicació per part de les institucions per fer front a aquesta problemàtica. A més, els treballadors dels serveis socials municipals reclamen que s'atenguin les necessitats individuals tenint en compte la diversitat de perfils que engloba el sensellarisme. Per part seva, els treballadors socials de les entitats del tercer sector es decanten per augmentar el treball en xarxa de les entitats i institucions que atenen aquesta problemàtica, i donen importància als recursos residencials de llarga durada i als models d'innovació social, com ara Primer la Llar (housing first).

Fecha del evento: 27/11/2019

Fecha de publicación: 28/11/2019