Escuchar

Premi a la millor iniciativa en promoció de la donació de sang per al #Reto5mil impulsat per la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

La Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia i Teràpia Cel·lular ha premiat la campanya estatal de donació de sang impulsada per la Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables, que coordina la UIB, i la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears 

El #Reto5mil, la primera campanya estatal de donació de sang a les universitats de tot l'Estat, ha estat guardonada amb el premi a la millor iniciativa de promoció de la donació que atorga la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia i Teràpia Cel·lular (SETS).

Aquesta iniciativa va néixer del projecte Repte 500, dut a terme a la Universitat de les Illes Balears el 2018 i promogut per la professora Rocío Garnacho Garnacho, del Departament de Dret Privat de la UIB.

Amb l'objectiu d'augmentar el nombre de donacions entre la població jove, la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS), coordinada des de la UIB, i la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) varen traslladar el repte iniciat a la UIB a la comunitat universitària de tot l'Estat. El resultat assolit amb aquesta col·laboració entre la REUS i la FBSTIB va ser tot un èxit: es va aconseguir la participació de 3.000 persones, 2.531 donacions, procedents de 25 universitats de 14 comunitats autònomes. A més, el 29 per cent de les donacions varen correspondre a donants nous.

L'organització del #Reto5mil ha valorat que varen aconseguir dur a terme una campanya conjunta i coordinada que va afavorir un gran potencial de difusió i captació. A més, ha agraït la implicació dels centres de transfusió sanguínia i el seu entusiasme dipositat en aquest repte.

Un nou repte

Hores d'ara ja se’n prepara una segona edició, que tindrà lloc el 8 d'octubre de 2019, coincidint amb la cinquena edició del Dia de les Universitats Saludables, i s'espera continuar mobilitzant els centres de transfusió sanguínia i les universitats. 

Fecha de publicación: 12/06/2019