Miquel Beltrán guanya una International Fellowship in Jewish Studies de la Memorial Foundation for Jewish Culture de Nova York

La beca internacional premia la recerca del catedràtic del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB sobre el pensament de Spinoza 

El doctor Miquel Beltran Munar, catedràtic de Filosofia Moral del Departament de Filosofia i Treball Social la UIB i investigador principal del grup de recerca en Filosofia Medieval i Moderna, ha guanyat una International Fellowship in Jewish Studies de la Memorial Foundation for Jewish Culture de Nova York.

El doctor Miquel Beltran és el primer investigador espanyol a rebre la International Fellowship in Jewish Studies. Prèviament avalada per prestigiosos professors i investigadors israelians, aquesta beca internacional premia el seu estudi sobre el pensament de Spinoza a partir de l’anàlisi dels antecedents jueus del filòsof de l’Amsterdam del XVII.

La trajectòria com a investigador del doctor Miquel Beltran s'ha centrat en l'estudi de la filosofia i la mística jueves, concretant-se en la genealogia i el context històric de la metafísica de Spinoza i dels seus predecessors jueus, Maimònides i Abraham Cohen de Herrera principalment, línia que s'ha materialitzat en la direcció de diversos projectes d'investigació i de R+D+I, així com en la publicació de dos llibres i nombrosos articles en revistes d'impacte espanyoles, franceses, portugueses italianes o nord-americanes. Actualment el doctor Miquel Beltran té en premsa (Trotta) l'edició del manuscrit castellà del segle XVII Puerta del Cielo del filòsof i cabalista Abraham Cohen de Herrera. El doctor Beltran ha fet estades i contractes a la Universitat de Venècia, l'Institut de Filosofia del Consell Superior d’Investigacions Científiques o el Centre National de la Recherche Scientifique de París on va gaudir d'una beca Human Capital and Mobility Programme.

La Memorial Foundation for Jewish Culture va ser fundada el 1965 per Nahum Goldmann amb l’objectiu de reconstruir la vida cultural jueva a tot el món després de l’Holocaust. Actualment la Fundació dedica la seva tasca a preservar i intensificar la distinció cultural jueva mitjançant el suport a la formació de líders comunitaris, culturals i professionals competents i compromesos per fer front a les noves realitats sociològiques, així com al foment de la connexió jueva al nivell mundial.  

Data de publicació: Wed Jul 02 10:56:00 CEST 2014

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies