Escuchar

La tesi doctoral de Lorena Garcies, dirigida per Víctor Homar, ha estat guardonada amb el premi estatal Eduard Fontserè de meteorologia

(Contenido en el idioma por defecto)

La recerca proposa un nou mètode per detectar les zones clau per a la predicció de ciclons a la Mediterrània

L'estudi «Climatological sensitivy analysis of Mediterranean High Impact weather», realitzat per la doctora Lorena Garcies i el doctor Víctor Homar, ha estat guardonat amb el premi Estatal Eduard Fontserè, que atorga l'Associació Catalana de Meteorologia. Aquest treball és fruit de la tesi doctoral de Lorena Garcies, que ha estat dirigida pel doctor Víctor Homar, professor del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears.

El lliurament del premi va tenir lloc en el marc de les XVII Jornades de Meteorologia Eduard Fontseré, que es varen dur a terme a Barcelona del 25 al 27 de novembre de 2011.

La tesi doctoral de Lorena Garcies Artigues, defensada a la Universitat de les Illes Balears, explora l'aplicació d'una nova metodologia que permeti millorar l'observació meteorològica a la Mediterrània per aconseguir unes prediccions més fiables, especialment en el cas de fenòmens meteorològics violents, com poden ser els ciclons mediterranis. La investigadora proposa una nova tècnica de sensibilitat climàtica per detectar quines són les zones geogràfiques clau on s'hauria de centrar l'observació meteorològica per a una millor predicció de ciclons mediterranis.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 19/12/2011