Escuchar

La Universitat d'Alacant (UA), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Universitat de València (UV) han signat un conveni interuniversitari per al desenvolupament de continguts audiovisuals compartits

(Contenido en el idioma por defecto)

La microsèrie Pren nota, d’informació per als estudiants, obrirà la coproducció audiovisual universitària conveniada

L’objecte d’aquest conveni consisteix en la col·laboració entre totes cinc universitats en el disseny, la producció, la realització, la compartició i la difusió de continguts audiovisuals, que podran ser utilitzats per qualsevol de les cinc universitats d’acord amb els criteris propis de comunicació. Els continguts produïts podran ser emesos a través de la xarxa mitjançant tecnologies de televisió per IP o bé fent ús d’altres mitjans de difusió terrestre, per cable o satèl·lit.

Totes les universitats esmentades desenvolupen continguts audiovisuals universitaris i tenen professionals propis o serveis per atendre aquest tipus de produccions. És innegable l’impacte que aquests continguts de qualitat i amb criteris professionals tenen en la comunitat universitària i en el conjunt de la societat. En aquest sentit s’obre un camí de col·laboració permanent amb els diferents centres o serveis d’audiovisuals de cada universitat a través d’una estructura en xarxa per facilitar l’intercanvi d’idees, la distribució de tasques i, fent ús d’economies d’escala, per arribar a objectius que de forma individual serien inviables o difícils d’executar.

Aquesta iniciativa de coproducció audiovisual universitària s’enceta a partir d’una sèrie de microespais televisius, no superior als tres minuts de durada, anomenada Pren nota. La sèrie pretén donar informació i suggeriments útils als estudiants de les universitats dels diferents àmbits de la seva vida acadèmica i personal. La narració del programa s’estructura sempre a partir de la presentació d’un dubte per part d’un alumne que es resol a partir d’un muntatge àgil i dinàmic des d’una realització i un estilisme propers als gusts de la joventut actual.

Els temes escollits per a aquest primer format són: solucions per trobar allotjament, qualitat de vida, tècniques d’estudi, continuació dels estudis, i el món del treball i la inserció laboral. Les llengües de la sèrie Pren nota seran: el català, el castellà i l’anglès. I es preveu que a principi del proper curs cada universitat haurà d’haver-hi aportat cinc capítols, cosa que suposarà una disposició final de 25 capítols en aquesta primera fase. El projecte queda obert perquè qualsevol altra universitat es pugui sumar a la iniciativa.

La idea inicial d’aquest primer programa Pren nota ve dels mateixos estudiants a partir del màster oficial en Continguts i Formats Audiovisuals que s’imparteix a la Universitat de València, i del seu posterior formatatge i llibre d’estil elaborat pel Taller d’Audiovisuals de la mateixa universitat. En l’actualitat s’estan estudiant ja altres tipus de formats i iniciatives per a properes col·laboracions.

Fecha de publicación: 03/07/2009