Escuchar

La Universitat Pierre et Marie Curie de París i la UIB treballen en una xarxa de centres de formació de doctorats en oceanografia

(Contenido en el idioma por defecto)

Una delegació de la Universitat Pierre et Marie Curie de París ha visitat la Universitat de les Illes Balears amb l’objectiu de cercar col·laboradors per crear una xarxa mediterrània de centres de pràctiques de formació per a doctorats en oceanografia. La xarxa duria el nom de DOCTORE (Doctoral Oceanographic Centres of Training Organisation in Europe) i actuaria en el marc de l’institut EUR-OCEANS, una xarxa europea d’excel·lència que aplega investigadors que treballen en el camp del canvi climàtic i dels ecosistemes marins.

L’objectiu de DOCTORE seria donar valor afegit a les activitats de formació de doctorat en oceanografia que ja es fan actualment als millors centres oceanogràfics de la Mediterrània, alguns dels quals pertanyen a centres de doctorat d’universitats.

La col·laboració podria incloure, entre d’altres:

- accés als laboratoris, a l’instrumental i a les instalacions dels centres de la xarxa
- millora i augment de la col·laboració en investigacions conjuntes
- millora de la competència adquirida pels estudiants de doctorat

La delegació ha mostrat també interès a participar en la Xarxa Orion, la xarxa d’universitats i organitzacions no governamentals d’Europa, Amèrica Llatina i el Carib per a intercanvis acadèmics, culturals, socials i tecnològics, a la qual pertany la Universitat de les Illes Balears.

La delegació la componien el doctor Gilbert Bereziat, exrector de la Universitat Pierre et Marie Curie i delegat general de les universitats de París, la senyora Séverine Bortol, directora de l’Oficina de Relacions Internacionals, i el doctor Philippe Lebaron, director del Laboratori Aragó, Observatori Oceanològic de Banyuls de la Marenda.

La delegació s’ha reunit amb el doctor Jordi Lalucat, vicerector d’Investigació de la UIB, el doctor Victor Cerdà, delegat de la Rectora per a l’Innovació, la doctora Isabel Moreno, professora de Biologia de la UIB i representant de la Xarxa Orion, el senyor Enric Massutí, director del centre a les Balears de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB.

Fecha de publicación: 29/06/2009