Escuchar

La UIB organitza el dia de les Universitats Saludables

(Contenido en el idioma por defecto)

El #Reto5mil de donació de sang i el repartiment de fruita de temporada d’Agroilla són algunes de les activitats programades al campus 

Dia 8 d’octubre a la UIB celebram, per cinquè any consecutiu, el dia de les Universitats Saludables, una campanya organitzada per la UIB a través de l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible (OUSIS) i la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS), que vol fer visible el treball conjunt d’aquestes universitats en la promoció de la salut.

Així doncs, una de les activitats programades per a aquest dia és que es repartirà fruita de temporada d’Agroilla a les consergeries del campus de la UIB, a Sa Riera i a les seus universitàries de Menorca i Eivissa i Formentera. Així mateix, fem la segona edició del #Reto5mil, un repte de donació de sang al qual s'han unit 29 universitats saludables i que pretén captar donants nous, a més de fidelitzar les persones que donen sang de manera habitual. En la primera edició, que tingué lloc l’any passat, hi varen participar 25 universitats procedents de 14 comunitats autònomes; s’hi implicaren 3.000 persones i es feren efectives 2.531 donacions.

A més, estarà disponible una taula informativa de l'Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible (OUSIS), al vestíbul de l'edifici Ramon Llull, de 10 a 13 hores. Les persones interessades hi trobaran informació sobre la diada i els projectes, serveis i activitats en la promoció de la salut de l’OUSIS.

Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (REUS)

La REUS es va constituir el 2008 i actualment està coordinada des de la Universitat de les Illes Balears. Està formada per 55 universitats, dos ministeris (el Ministeri de Sanitat i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport), la Conferència de Rectors (CRUE) i nou estructures de salut pública de les comunitats autònomes.

La REUS treballa per crear mediadors i agents actius de salut a les universitats, que serveixin de model entre iguals i famílies. Les seves línies d'actuació comprenen: alimentació saludable, activitat física, salut emocional, educació afectivosexual, prevenció del VIH, addiccions amb substàncies, addiccions sense substàncies, seguretat vial i prevenció oncològica, entre d'altres.

A més del compromís amb la promoció de la salut, la xarxa treballa amb vista als Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que recull l'Agenda 2030.

Fecha del evento: 08/10/2019

Fecha de publicación: 30/09/2019