Escuchar

La UIB i l'AEMET organitzen el V Congrés HyMex, on s'analitzen els fenòmens hidrològics d'alt impacte a la Mediterrània

(Contenido en el idioma por defecto)

Més d’un centenar d’experts intercanviaran coneixements sobre el cicle de l’aigua en les jornades que es celebren a Menorca del 17 al 19 de maig

Inauguració
Dia: dimarts, 17 de maig de 2011

Hora: 9 hores
Lloc: Hotel Barceló Pueblo Menorca,
Punta Prima, Sant Lluís, Menorca

La UIB, conjuntament amb l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), organitza les V Jornades HyMex (Hydrological Cycle in the Mediterranean Experiment). Aquest congrés, que se celebra del 17 al 19 de maig a Menorca, reuneix la comunitat de científics relacionats amb l’estudi del cicle de l’aigua a la Mediterrània i pretén connectar els processos en el context del programa internacional del HyMex.

Més d’un centenar de professionals participaran en el cinquè congrés, que intercanviaran coneixements sobre l’anàlisi del balanç hídric i la hidrologia, amb un especial èmfasi en les condicions climàtiques adverses, interaccions mar i aire i impactes socials.

Inauguració

La inauguració del V Congrés HyMex comptarà amb la participació del conseller executiu de Cultura, Patrimoni, Educació i Joventut de Menorca, senyor Joan Torres, del batlle de l’Ajuntament de Sant Lluís, senyor Llorenç Carretero, de la presidenta del Comitè Executiu de HyMeX, doctora Véronique Ducrocq, del coordinador de la participació d'AEMET a HyMeX, doctor Agustí Jansà, del president del Comitè Científic Internacional de HyMeX, doctor Piero Lionello, del coordinador científic a l'Institut Menorquí d'Estudis (IME), doctor Josep Miquel Vidal, i del coordinador de la participació espanyola a HyMeX, el professor de la Universitat de les Illes Balears doctor Víctor Homar.

Àmbits de treball

El V Congrés HyMex s’endinsarà en els fenòmens d’alt impacte relacionats amb el cicle de l’aigua a la Mediterrània, tant a llarg termini, com són balanços d’entrada i sortida d’aigua, com a curt termini, com són tempestes, inundacions, vents forts o l’índex de pluviometria.

Els objectius específics de les jornades són donar a conèixer les investigacions científiques i la implantació dels plans hidrològics, coordinar el pla d’acció de la futura observació i models d’operació a llarg termini, i presentar i tractar els darrers resultats científics concernents al cicle de l’aigua a la Mediterrània.

Què és el HyMeX?

El HyMeX (l’experiment sobre el cicle hidrològic a la Mediterrània) és un projecte de recerca que té com a objectiu afavorir una millor comprensió i quantificació del cicle hidrològic i dels processos relacionats amb la Mediterrània, amb èmfasi en fenòmens meteorològics d'alt impacte, a més de tendències associades en el context del canvi global.

El cicle hidrològic a la Mediterrània és una qüestió clau, tant ambiental com socioeconòmica, per a una regió àmplia que abasta el sud d’Europa, el nord d’Àfrica i l’Orient Pròxim. Els professionals que formen part d’aquest estudi són conscients que comprenent el clima mediterrani es podrà fer front als desafiaments ambientals.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 17/05/2011

Fecha de publicación: 16/05/2011