Escuchar

La UIB ha declarat el mes de novembre contra la violència i per la igualtat de gènere

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dilluns, 16 de novembre de 2009
Hora: 19.30 h
Lloc:
Aula Magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya,
campus universitari, Palma.

Tindrà lloc la conferència «La conquesta dels drets de la dona des del dret al vot», a càrrec de la senyora M. Cristina Ferrer, regidora de l'àrea de Govern d'Educació, Igualtat i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma.

La conferència s’emmarca en el programa d’activitats del Mes contra la violència i per la igualtat de gènere a la UIB, organitzat per la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere. El programa, que es desenvolupa al llarg del mes de novembre a la UIB, inclou conferències, taules informatives, representacions teatrals, taules rodones...

La Càtedra va néixer el 2006 amb l’objectiu, entre d’altres, de dur a terme accions de sensibilització dirigides a la comunitat universitària. El Consell de Direcció de la Universitat va declarar el mes de novembre com a Mes contra la violència i per la igualtat de gènere a la UIB, a proposta de la Càtedra.

L’any 1999 l’ONU va designar el 25 de novembre com a Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, per aquesta raó diverses institucions polítiques i educatives de l’Estat espanyol han reconegut el novembre com el mes contra la violència de gènere i promouen accions educatives, formatives, de sensibilització i de denúncia contra les agressions envers les dones per raons del seu sexe.

Fecha de publicación: 16/11/2009