Escuchar

La UIB clausura el cicle de conferències Lírica i Deslírica amb una mostra de poesia visual

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dimecres, 13 d’abril de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: Can Alcover,
c/ de Sant Alonso, 24, Palma

El Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB clausura el cicle de conferències Lírica i Deslírica. La doctora Margalida Pons presentarà l’acte, que comptarà amb la intervenció de l’autor J. M. Calleja, que oferirà una mostra de poesia visual.

El cicle Lírica i Deslírica, impulsat pel grup Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius (LICETC), ha ofert una visió general de les diverses pràctiques de la poesia d’experimentació catalana dels segles XX i XXI, amb especial incidència en la producció dels anys setanta ençà.

Les sessions han comptat amb la participació d’especialistes com Enric Bou (Universitat de Brown), Dominic Keown (Universitat de Cambridge), Montserrat Roser (Universitat de Kent), Xavier Garcia (editor i gestor cultural), Manuel Guerrero (Centre d’Arts Santa Mònica), Cornelia Gräbner (Universitat de Lancaster) i Jordi Marrugat (Universitat Autònoma de Barcelona).

Els participants han pogut conèixer formes poètiques alternatives, des de la poesia visual o la poesia en veu alta, fins a les obres d'autors que no se cenyeixen als cànons clàssics de la poesia lírica.

Per altra banda, alguns poetes contemporanis han parlat en primera persona de les seves obres, com Víctor Sunyol i Carles Hac Mor, i s’han presenciat les performances o accions poètiques de Bartomeu Ferrando.

Des que començaren les sessions, el desembre de 2010, el cicle de conferències Lírica i Deslírica ha comptat amb l’assistència d’alumnes i professors universitaris i d'ensenyament secundari, gestors culturals i creadors, a més de persones interessades en la poesia.

Fecha del evento: 13/04/2011

Fecha de publicación: 12/04/2011