Escuchar

L'IFISC obre les portes als alumnes de les Illes

(Contenido en el idioma por defecto)

SCIT/09 Setmana de la Ciència i la Tecnologia

Dia: 9, 10, 11, 12 i 13 de novembre de 2009
Hora: de 10 a 13 h
Lloc: edifici Instituts Universitaris de Recerca,
campus universitari, Palma.

Dins la SCIT/09, Setmana de la Ciència i la Tecnologia, l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC, mostra a alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius la seva activitat docent i investigadora. L’objectiu és difondre els resultats d'investigació assolits i obrir els espais de treball, habitualment tancats al públic.

Programa de la jornada:

- Activitat 1. L’ IFISC i la tasca investigadora.

• 10 h. Presentació de l'Institut a càrrec del doctor Emilio Hernández-García, investigador i subdirector de l'IFISC.
• 10.15 h. Recorregut pels laboratoris i instal·lacions de l’IFISC: visita a la Unitat de Sistemes de Computació Nuredduna, visita al Laboratori de Física no Lineal i breu recorregut per la resta de l’edifici.
• 10.40 h. Taller de làsers de semiconductor i visita al Laboratori de Fotònica.

- Activitat 2. 11.30 h. L’òptica geomètrica i les noves tecnologies de comunicació. Introducció teòrica i activitat pràctica amb l’experiment de Tyndall, entre altres.

- Activitat 3. 12.15 h. Exemples senzills de física dels sistemes complexos. Introducció teòrica, observació de fenòmens de sincronització i taller de disseny de pèndols caòtics.

Hi participen al voltant de 200 alumnes dels centres: IES Llucmajor, Col·legi Sant Josep Obrer, Col·legi Verge del Carme, IES Marc Ferrer de Formentera i Col·legi Àgora, entre d’altres.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 11/11/2009

Fecha de publicación: 10/11/2009