Escuchar

L'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears ret homenatge a mestre Tomeu Esteva i mestre Joan Villalonga

(Contenido en el idioma por defecto)

L'EHIB convoca el premi de cuina Mestre Tomeu Esteva i el premi de cocteleria Mestre Joan Villalonga per a alumnes d'aquest centre

Dia: dimarts, 19 d'abril de 2011
Hora: 13 hores
Lloc: auditori, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears,
edifici Arxiduc Lluís Salvador,
campus universitari, Palma

L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears organitza l'acte «Mestres de mestres» per retre homenatge a mestre Tomeu Esteva i a mestre Joan Villalonga. Durant l'acte es lliurarà una placa commemorativa als familiars de Tomeu Esteva i de Joan Villalonga. 

L’acte serà presidit per la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, i hi intervindran el professor de cuina de l’IES Juníper Serra Antoni Piña, el president de l’Associació de Bàrmans de les Balears, Antonio Barea; i el director de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, doctor Francesc Sastre.

Premis
L'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears ha acordat convocar anualment el premi de cuina Mestre Tomeu Esteva i de cocteleria Mestre Joan Villalonga per als alumnes d'aquest centre, que va ser creat el 1995 pel Govern de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears amb l'objectiu de formar els futurs professionals del sector i alhora desenvolupar els coneixements i les habilitats dels treballadors en actiu.

Tomeu Esteva
Mestre Tomeu Esteva (Andratx, 1920-2010). Va estudiar, recopilar i divulgar la cuina de l'illa que el va veure néixer. És considerat de manera unànime com el «mestre dels mestres» de la gastronomia local. Va començar a treballar al Gran Hotel de Palma i posteriorment als hotels Camp de Mar, Mediterráneo, Alhambra i Bahía Palace. L’any 1967 va passar a ser professor de l’Escuela Sindical de Hostelería de Baleares, on va exercir com a mestre dels més afamats cuiners de la nostra illa.

Joan Villalonga
Mestre Joan Villalonga (Binissalem, 1935-2010). El 1950 va començar com a ajudant de cambrer a l’Hotel Miramar i des d’aquella inclusió en el món de l’hoteleria va iniciar una carrera en ascensió paral·lelament, tan professionalment com pel que fa a l’ensenyament, en innombrables hotels de l’illa. Com a establiment més ressenyable hem d’anomenar l’Hotel Bellver, en què va estar des de l’any 1970 a l’any 1997, quan es va incorporar a l’Escola d’Hoteleria com a professor, fins que es va jubilar. Posteriorment va iniciar una nova etapa com a president de l’Associació de Bàrmans de les Balears.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 19/04/2011

Fecha de publicación: 18/04/2011