Escuchar

III Congrés Internacional de l'Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes

(Contenido en el idioma por defecto)

La UIB serà la seu del congrés anual de l’AJILLC d’estímul de la recerca i la divulgació de la Filologia Catalana  

Acte d’inauguració
Dia: dimecres, 2 d’octubre de 2019
Hora: 10 hores
Lloc: aula 15 de l’edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma 

Hi intervindran el president del Comitè Organitzador del III Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes, senyor Ivan A. Costa; la secretària de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes, senyora Arantxa Llàtzer; el cap d’estudis i professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears doctor Lluís Barceló; el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears, doctor Miquel Deyà; i el vicerector d’Investigació i Internacionalització de la UIB, doctor Enrique García.

Del 2 al 4 d’octubre tindrà lloc, a l’edifici Ramon Llull del campus universitari, el III Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC), organitzat en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. L’AJILLC va començar el 2017, amb el primer congrés internacional a la Universitat de València i amb la previsió d’organitzar-lo cada any a una seu diferent. L'any 2018 es va fer a la Universitat de Lleida i, per a enguany, es va proposar la UIB com a seu del III CIAJILLC. L’objectiu és estimular la investigació, la publicació i la divulgació de les recerques vinculades a llengua i literatura posant en contacte investigadors de filologia catalana.

Durant tres dies el congrés reunirà professors i investigadors de la UIB i d’altres universitats per posar al dia de l’actualitat de la investigació en Filologia Catalana, a través de ponències i taules rodones amb els grups de recerca actius de la Universitat. Des de la UIB, destacam la participació de la doctora Mercè Picornell (LiCET), la doctora Maria del Mar Vanrell (GRESIB), el doctor Jaume Guiscafrè (Greib), Ivan Costa, membre de l'organització i del grup de recerca LITERCAT, i de les doctores Rosa Calafat i Alba Milà. De l’àmbit internacional, hi participaran Alice Hagopian i Andrea Pereira Rueda, de la Universitat Paul Valéry (Montpellier), entre d’altres.

A més, l’AJILLC ha organitzat una glosada, a càrrec de l’Associació de Glosadors de Mallorca, i un concert de música en directe del grup Ca Rater. Podeu consultar-ne la programació completa a aquest enllaç.

El III Congrés de l’AJILLC compta amb el suport de la Direcció General de Política lingüística, l'Editorial Mediterrània, l'editorial Lleonard Muntaner i el Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la Universitat de les Illes Balears.  

Fecha del evento: 02/10/2019

Fecha de publicación: 01/10/2019