Escuchar

I Trobada Europea de Serveis d'Informació i Orientació Universitaris

(Contenido en el idioma por defecto)

«Eines per a universitats que rompen fronteres»

Dies: 8 i 9 de maig de 2008
Lloc: edifici Gaspar Melchor de Jovellanos,
campus universitari, cra. de Valldemossa, km 7.5, Palma

Tindrà lloc a la UIB la primera trobada de serveis d'informació i orientació universitaris d'Europa, organitzada pel Servei d'Informació de la UIB. Cada any, al mes de maig, els serveis d'informació i orientació universitaris (SIOU) espanyols duen a terme una trobada de formació i d'intercanvi d'experiències per millorar la seva tasca.

Hi ha prevista l'assistència de 120 membres de serveis d'informació i orientació universitaris, 15 dels quals són de països membres de la UE (Alemanya, Bulgària, França, Hongria, Itàlia, Portugal, República Eslovaca, República Txeca i Romania).

En aquests moments les universitats europees es troben en un procés de transformació del marc universitari amb el procés de convergència europea d'educació superior que no sols afectarà l'estructura de les titulacions, sinó que també suposarà un canvi en la metodologia docent i l'enfocament de la tasca que duen a terme els SIOU. Això provoca la necessitat de noves eines que permetin als serveis d'informació desenvolupar la seva tasca professionalment i donar un servei de qualitat.

Els principals objectius de la jornada són, entre d'altres:

•  Analitzar la necessitat d'informació i orientació permanents (Long Life Counselling) i la necessitat de reforçar la dimensió europea d'informació, orientació i assessorament.

•  Donar a conèixer la situació actual del moviment d'intercanvi europeu i començar a concebre la nostra realitat com una «universitat sense fronteres».

•  Posar-se al dia de les novetats i problemàtiques de l'espai europeu d'educació superior.

•  Crear una xarxa de serveis d'informació que faciliti les comunicacions entre universitats i fomenti l'intercanvi i la mobilitat de tota la comunitat universitària.

La inauguració de la jornada serà el dia 8 a les 9.30 hores. Anirà a càrrec de la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB; el doctor Martí March; vicerector primer, de Planificació i Coordinació Universitària; i el senyor David de la Fuente, coordinador del grup SIOU.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el suport de l'Oficina de Convergència i Harmonització Europea, el Servei d'Estadística i Qualitat i la Gerència de la UIB.

Fecha de publicación: 08/05/2008