Escuchar

Els investigadors de l'IMEDEA (UIB-CSIC) estudien la contaminació de la Mediterrània a partir de l'anàlisi de les praderies de posidònia

(Contenido en el idioma por defecto)

Un equip d'investigadors del Departament d'Investigació del Canvi Global de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), un organisme mixt entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha realitzat un mostreig de més de cinquanta praderies de posidonia oceanica de l'arxipèlag de les Illes Balears. L'anàlisi química de les tiges de les plantes marines ha permès identificar les fonts de metalls naturals i antropogèniques dels darrers trenta anys a la Mediterrània. Aquest estudi ha revelat que les praderies són una eina alternativa per estudiar les condicions ambientals del passat per analitzar el canvi climàtic, ja que la posidònia és capaç d'actuar com a traçador ambiental i reflectir diferents graus de contaminació local i ambiental.

El treball sobre les concentracions de metalls a la posidonia oceanica ha estat publicat al Journal of Geophysical Research-Biogeosciences i l'autor principal és Antonio Tovar-Sánchez, investigador del Departament d'Investigació del Canvi Global de l'IMEDEA (UIB-CSIC). L'estudi ha permès obtenir un registre temporal de canvis ambientals històrics a gran escala, com ara els esdeveniments de deposicions atmosfèriques, cada vegada més freqüents a la Mediterrània occidental com a conseqüència de l'encalentiment global.

Documents relacionats

Fecha de publicación: 17/06/2010