Escuchar

Els Persuasius (Xarxa Vives) i Los Cabinet (G9) guanyen la III Lliga de Debat Universitari de la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

Per tercer any consecutiu, el Parlament de les Illes Balears acollí la final  

Divendres, 26 de febrer de 2016, la sala de Plens del Parlament, va acollir la celebració de la final de la III Lliga de Debat Universitari de la UIB, que va consistir en el debat de dues grans qüestions plantejades prèviament entre equips formats per estudiants.

Hi assistiren la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana Maria Seguí, i el director general de Política Universitària i d'Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears, Juan José Montaño.

Els dos primers equips varen debatre al Parlament amb la pregunta Cal demostrar uns mínims de coneixements polítics per tenir dret a vot? Eren de la lliga de la Xarxa Vives, i els equips es deien els Menorquins (Ismael Marquès, Isaac Pons, Joaquim Villalon, Sergi Vinent i Miquel Casali) i els Persuasius (Sebastià Salas, Andreu Miquel Amengual, Bernat Falcón i Caterina Elionor Muntaner).

Tot seguit, s’enfrontaren els equips finalistes del G9, amb el debat si La crisi dels refugiats a Europa ha de contemplar accions militars. Els dos equips eren Los Cabinet (Luis Baena, Andreu Capó, Kamil Zarzycki, Juan Morillas i Yusef Chaib) i Balear (Santiago Mascaró, Maria Lourdes Roca, Manuel Castilla, Antoni Ferragut i Raúl Bar).

Un cop finalitzats ambdós debats, es va reunir el jurat per deliberar la proclamació dels guanyadors:

  • De la Xarxa Vives: els Persuasius
  • Del G9 d’Universitats: Los Cabinet

III Lliga de Debat de la UIB, amb la participació de 77 estudiants

El dilluns 22 de febrer va començar la III Lliga de Debat Universitari, a la qual es varen inscriure 77 estudiants (45 a la lliga del G9 i 32 a la de la Xarxa Vives), i avui han arribat a la final els equips esmentats. Els guanyadors representaran la UIB a la lliga del G9, que se celebrarà a Logronyo del 16 al 18 de març, i a la de la Xarxa Vives, a València, del 25 al 29 d'abril.

Objectiu

La Lliga de Debat de la UIB ha tingut com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne les dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries. D’aquesta manera s’ha fomentat l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, que han hagut de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat ha hagut de valorar capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. 

Notícia relacionada

 

Fecha de publicación: 29/02/2016