Escuchar

El projecte de Campus d'Excel·lència Internacional de la UIB obté 1,1 milions d'euros del Ministeri d'Educació

(Contenido en el idioma por defecto)

El programa d'atracció de talent del Campus Internacional Pirineus-Mediterrània: Sostenibilitat Turística, Aigua i Recerca Avançada ha estat dotat amb 400.000 euros

El projecte Campus Internacional Pirineus-Mediterrània: Sostenibilitat Turística, Aigua i Recerca Avançada, que lidera la Universitat de les Illes Balears juntament amb la Universitat de Girona, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CISC) i l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), ha obtingut 1.159.611 euros en diferents actuacions vinculades a la convocatòria del Subprograma d'Enfortiment integrat en el Programa Campus d'Excel·lència Internacional del Ministeri d'Educació en la convocatòria de 2011.

El Ministeri d'Educació ha valorat molt positivament i ha dotat amb 400.000 euros les actuacions d'atracció de talent inclosa al projecte, que ha de permetre consolidar la contractació de personal altament qualificat.

Campus Internacional Pirineus-Mediterrània

El Campus Internacional Pirineus-Mediterrània: Sostenibilitat Turística, Aigua i Recerca Avançada és un projecte liderat per la UIB que es presenta a la convocatòria de Campus d'Excel·lència Internacional del Ministeri d'Educació. El model que segueix promou la internacionalització del talent, de manera preferent amb el pol de recerca transfronterer que conformem les universitats de les Illes Balears, Girona, Lleida, Perpinyà-Via Domícia i París VI; la societat Max Planck i centres d'ensenyament superior d'Amèrica Llatina.

El projecte es basa en dos eixos estratègics, cadascun amb dues línies de recerca, que són:

  • Campus Internacional de l'Aigua i la Sostenibilitat Turística
  • Línia de Sostenibilitat turística (LST)
  • Línia de l'Aigua (LH2O)
  • Campus Internacional d'Investigació Avançada
  • Línia de Física, Computació i Aplicacions (LFCA)
  • Línia d'Alimentació i Salut (LAS)

Programa Campus d'Excel·lència Internacional

El Programa Campus d'Excel·lència Internacional del Ministeri d'Educació cerca augmentar la qualitat del sistema universitari espanyol i conduir a l'excel·lència els millors campus mitjançant l'especialització, la diferenciació, l'establiment d'aliances i d'agregacions i la internacionalització. Consta de dos subprogrames, Excel·lència (aquesta convocatòria està oberta en aquests moments) i Enfortiment. En total, sumant les subvencions concedides en el subprograma d'Enfortiment (35,8 milions d'euros), la convocatòria CEI 2011 disposa d'un pressupost del Ministeri d'Educació de 111,8 milions d'euros. Amb aquesta convocatòria, el Govern haurà invertit en el Programa Campus d'Excel·lència Internacional 701,8 milions d'euros des de 2008.

En la convocatòria de 2010, la UIB va rebre 0,5 milions d'euros del subprograma d'Enfortiment i 5 milions d'euros de finançament dins el el programa INNOCAMPUS, vinculat al de Campus d'Excel·lència Internacional. Entre les convocatòries de 2010 i 2011, que finalitzarà el mes d'octubre, la UIB ha rebut ja més de 6,6 milions d'euros del programa Campus d’Excel·lència Internacional.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 17/06/2011