Escuchar

El professor Jeroni Galmés, del Departament de Biologia de la UIB, guardonat amb el premi Sabater 2011 de la Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal

(Contenido en el idioma por defecto)

El doctor Jeroni Galmés, professor de l'àrea de Producció Vegetal del Departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonat amb el premi Sabater 2011 de la Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal (SEFV) per la seva trajectòria investigadora. El premi Sabater, que concedeix cada dos anys la SEFV, reconeix la tasca dels joves investigadors menors de 34 anys i valora la recerca i la rellevància dels treballs publicats.

Com a guanyador del premi Sabater 2011, Jeroni Galmés serà el candidat que la Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal presentarà al premi de la Federació Europea de Societats de Biologia Vegetal (FESPB) per a joves investigadors en la convocatòria de 2012. A més, Jeroni Galmés pronunciarà una conferència sobre la seva recerca en el marc de la XIX Reunió de la SEFV, que tindrà lloc del 21 al 24 de juny de 2011 a Castelló.

El doctor Jeroni Galmés és llicenciat en Biologia per la UIB (2001), Màster Universitari en Gestió Empresarial de la Qualitat i el Medi Ambient (UIB, 2002) i doctor amb menció europea en Biologia (UIB, 2006). La seva tesi ja fou guardonada amb el premi a la millor tesi doctoral de la Secció de Relacions Hídriques de la SEFV. Des de 2004, el doctor Jeroni Galmés és professor de l'àrea de Producció Vegetal del Departament de Biologia de la UIB. També és membre del Grup de Recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies.

El doctor Jeroni Galmés és autor d’una trentena de publicacions científiques en revistes internacionals, de dos llibres i coautor de 8 capítols de llibre. Ha participat en vint projectes de recerca, en alguns com a investigador principal, amb finançament autonòmic i estatal.

La recerca de Jeroni Galmés s’ha centrat en l'estudi de la fotosíntesi en condicions estressants amb l’objectiu de trobar mecanismes que permetin una millora de la productivitat dels cultius en condicions subòptimes.

Altres investigadors de la UIB que també han rebut el premi Sabater de la SEFV són el doctor Miquel Ribas (1997) i el doctor Jaume Flexas (2005), que rebé el premi de la Federació Europea de Societats de Biologia Vegetal (FESPB) per a joves investigadors de 2006.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 05/04/2011