Escuchar

El II Seminari sobre Seguretat i Defensa a la UIB tractarà de desenvolupaments i amenaces a la seguretat en el context global

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dimecres, 18 de novembre de 2009
Hora: 12 h

Lloc: Aula de Graus de l’
edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari. Palma

Tindrà lloc el II Seminari sobre Seguretat i Defensa: Desenvolupaments i amenaces a la seguretat en el context global, organitzat per la Universitat de les Illes Balears i la Càtedra Jean Monnet de Dret de la Unió Europea.

El seminari es fruit del conveni de col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i l’Instituto Español de Estudios Estratégicos del Ministeri de Defensa.

A l’acte d’inauguració hi assistiran el senyor Ignacio García, subdirector de l’Instituto Español de Estudios Estratégicos del Ministeri de Defensa, i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears.

Programa:

- Dimecres 18 de novembre de 2009 a les 12.15 h
«Nous desenvolupaments en matèria de seguretat col·lectiva»
, a càrrec del doctor Jaume Ferrer, catedràtic de Dret internacional públic de la Universitat d’Alacant, i el senyor Francisco José Ruiz, membre de l’Instituto Español de Estudios Estratégicos.

- Dijous 19 de novembre de 2009 a les 12 h
«Els nous reptes en matèria de seguretat i defensa: les amenaces de caràcter global»
, a càrrec del doctor Xavier Pons, catedràtic de Dret internacional públic de la Universitat de Barcelona, i el doctor Carlos Jiménez, catedràtic de Dret internacional públic de la Universitat d’Alcalá de Henares. 

- Divendres 20 de novembre de 2009 a les 12 h
«La participació de les forces armades en conflictes internacionals»
, a càrrec de la doctora Helena Torroja, professora de Dret internacional públic de la Universitat de Barcelona, el tinent coronel César Gutiérrez de la Cámara, Estat Major de la Defensa, Comandament d’Operacions, Ministeri de Defensa, i el doctor Vicenç Calafell, professor de Dret constitucional de la Universitat de les Illes Balears, capità auditor del Cos Jurídic Militar i observador electoral internacional.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 18/11/2009

Fecha de publicación: 17/11/2009