Escuchar

El Grup d'universitats G-9, en el qual participa la UIB, presenta el seu nou segell editorial de qualitat, Genueve Ediciones

(Contenido en el idioma por defecto)

El projecte assegurarà la visibilitat i projecció de la producció científica de les universitats de l'associació

La rectora de la Universitat dels Illes Balears, doctora Montserrat Casas, ha assistit a Madrid a la presentació del nou segell editorial de qualitat del Grup 9 d'Universitats (G-9), Genueve Ediciones, així com els tres primers títols publicats a la nova editorial. Es tracta de les obres El público fantasma, de Walter Lippmann, El mito de la mano invisible, d’Alessandro Roncaglia, i A culatazos; protesta popular y orden público en el Portugal contemporáneo, de Diego Palacios, tots pertanyents a la col·lecció Ciencias Sociales y Humanidades.

L'acte amb el qual s'ha donat a conèixer el llançament ha tingut lloc a la seu de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i ha comptat amb la presència del seu president i rector de la Universitat de Cantàbria, Federico Gutiérrez-Solana. També hi han intervingut el president semestral del G-9 i rector de la Universitat de La Rioja, José María Martínez, el vicerector d'Investigació de la Universitat d'Oviedo, Santiago García, i el director de la col·lecció Ciencias Sociales y Humanidades de Genueve Ediciones, Javier Moreno, professor d'Història de les Idees Polítiques i dels Moviments Socials de la Universitat Complutense de Madrid. També hi ha assistit el rector de la Universitat de Castella-la Manxa, Ernesto Martínez, i la rectora de la Universitat de les Illes Balears, doctora Montserrat Casas.

El segell editorial del G-9 permetrà establir sinergies i donar una major visibilitat i difusió nacional i internacional a la producció científica de les universitats implicades. Tot això es realitzarà sota uns estàndards de rigor científic i avaluació externa que oferiran garanties de qualitat a les publicacions.

Genueve Ediciones comptarà amb un consell científic format per especialistes de diferents branques, amb el requisit de posseir almenys dos sexennis d'investigació. A més, s'aplicarà un sistema de doble avaluació cega per parells de tots els originals i s'utilitzarà el mateix sistema de seguiment i control dels filtres de qualitat que en les revistes científiques, l’OJS (Open Journal Systems).

El Grup 9 d'Universitats és una associació sense ànim de lucre nascuda el 1997 formada per les universitats públiques de Cantàbria, Castella-la Manxa, Extremadura, les Illes Balears, La Rioja, Navarra, Oviedo, el País Basc i Saragossa. Les universitats del G9 tenen com a objectiu promoure la col·laboració entre les institucions universitàries del Grup, tant pel que fa a les activitats docents i investigadores com a les de gestió i serveis.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 30/05/2011