Escuchar

Concert del 25 aniversari de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, filial de la Coral de la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dimarts, 30 de juny de 2009
Hora: 20.30 h
Lloc: Teatre Principal de Palma

Tindrà lloc el concert del vint-i-cinquè aniversari de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, en el qual participaran les diferents formacions corals de l’entitat: les tres corals infantils, dirigides per la senyora Pilar Riera; la Coral Juvenil, que dirigeix la senyora Concepció Oliver; la Coral Juvenil Mixta, i els excantaires de la Coral Juvenil. Tancarà el concert la Coral Universitat de les Illes Balears, dirigida pel senyor Joan Company.

La Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, filial de la Coral Universitat de les Illes Balears, la varen fundar el 1984 Fernando Marina i Concepció Oliver. L’agrupació estava formada per veus mixtes de 14 a 19 anys fins el 1995, quan passa a ser un cor integrat per veus blanques.

La seva finalitat és la divulgació de la música, especialment el cant coral, entre els joves.

Ha actuat a Mallorca en diversos festivals, entre els quals destaquen el Festival de Primavera de Campanet, el Festival de Banyalbufar, les Serenates d'Estiu de Son Servera i les XXII Serenates d’Estiu de Palma al Castell de Bellver, amb l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma. Ha actuat a Catalunya, Madrid, Salamanca (representant la comunitat autònoma de les Illes Balears a l’Encontre Nacional de Polifonia Juvenil), Estrasburg (convidada per participar en el II Festival Europeu de la Joventut) i Alacant.

El seu repertori habitual abraça obres de caràcter popular, polifonia religiosa, obres amb acompanyament pianístic (Bibiloni, Oltra, Guridi…), música de jazz, obres simfonicocorals de Vivaldi, Haydn, Pergolesi, Mozart, Bach, Brotons, Holst, Genzmer, i R. V. Williams, amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma, la Jove Acadèmia Instrumental, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, la Capella Acadèmica de Barcelona, l’Orfeó Català, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i The English Concert. Ha participat en l’enregistrament dels discs compactes Ara que és Nadal i Com rebrots d’olivera, distribuïts per Ona Digital.

Concepció Oliver n’és actualment la directora titular, però la coral també ha estat dirigida per Mireia Barrera, David Beaven, Salvador Brotons, Manel Cabero, Joan Company, Fernando Marina, Trevor Pinnock, José Antonio Sainz i Josep Vila.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 30/06/2009