Escuchar

Cites ràpides amb científiques

(Contenido en el idioma por defecto)

Activitats amb motiu del Dia de la Dona i la Nena en la Ciència 

Dia: dissabte, 8 de febrer de 2020
Hora: entre les 11 i les 13 hores
Lloc: CaixaFòrum, plaça de Weyler, 3, Palma 

14 investigadores de la Universitat de les Illes Balears, deu  de les quals treballen a l’IMEDEA i dues a l’IFISC, participen aquest dissabte 8 de febrer a les cites ràpides amb científiques, organitzades per la Plataforma 11F Balears amb motiu de la celebració, l’11 de febrer, del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

L’activitat, que es desenvoluparà d’11 a 13 hores a CaixaFòrum Palma, comptarà amb 46 investigadores i tècniques científiques d'institucions de recerca de les Illes Balears i de la Plataforma 11F Balears: IMEDEA (UIB-CSIC), ICTS-SOCIB, IFISC (UIB-CSIC), COB-IEO, IdISBa, Noctiluca i UIB.

És una activitat gratuïta, adreçada a públic general i familiar, especialment interessant per a nens, nenes i joves, estudiants d'educació primària, ESO, batxillerat, cicles formatius i d’universitat. Està previst que les cites es desenvolupin en dos grups: un, d’11 a 12 hores, i un altre, de 12 a 13 hores. Com que les places hi són limitades, s’han de reservar a través de l’adreça electrònica: info@11fbalears.org.

Les cites ràpides en ciència (en anglès, speeddating) és la tercera vegada que s’organitzen a les Illes Balears en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Vol ser una activitat divulgativa, informal i dinàmica, que faciliti la interacció de grups de gent per rebre informació de científics i científiques en primera persona, als quals els assistents els podran fer preguntes i així resoldre els dubtes que tinguin d'una manera pròxima i amena.

Durant el breu temps de la cita, les investigadores explicaran les seves experiències en el món científic: com varen començar la carrera, quines són les recerques que fan actualment i contestaran els dubtes que els plantegin. Tot això en 6 minuts!

Amb aquesta activitat pretenem donar visibilitat a les dones que es dediquen a la ciència a les Illes Balears i fomentar les vocacions científiques, especialment entre les nenes i joves preuniversitàries. D'una manera distesa, amena i divertida, mostrarem, des del punt de vista de les dones investigadores, les diverses cares de la ciència, des de la recerca més pura, passant pel treball tècnic, així com la relació entre ciència i societat.

El programa de l’11F Balears conté una altra sessió de cites ràpides, que tindrà lloc el dia 11 de febrer a la cafeteria Mariola’s Bakery, al carrer dels Set Cantons, 6, de Palma, a partir de les 19 hores. A aquest carrer mateix, a l’espai El Mirador, es pot visitar l’exposició del dibuixant Pelopantón, que proposa donar conèixer, a través dels seus característics retrats, 16 científiques actuals que duen a terme la seva tasca a les Illes Balears. 

Fecha del evento: 08/02/2020

Fecha de publicación: 07/02/2020