Escuchar

Cinema d'Autor: «Gas the Arabs», de Carles Bover i Júlio Pérez

(Contenido en el idioma por defecto)

Projecció i col·loqui amb Carles Bover, coautor del documental 

Dia: dijous, 28 de novembre de 2019
Hora: 20 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma   

El cicle Cinema d’Autor, que organitza el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB, a través del Servei d’Activitats Culturals (SAC), presenta la pel·lícula Gas the Arabs, de Carles Bover i Júlio Pérez del Campo . Després de la projecció hi haurà un debat entre Carlos Bover, coautor del documental, i el públic assistent.

Després de l’última agressió israeliana sobre la Franja de Gaza, una vegada s’aturen els bombardeigs, la realitat del conflicte desapareix dels mitjans de comunicació. El documental és un crit per combatre aquest oblit, un viatge pel drama diari dels qui pateixen les amenaces i la privació per viure als territoris ocupats de Gaza i Cisjordània. Un viatge a Gaza en el qual, a través de diversos personatges, coneixem la vulneració de drets humans que pateixen diàriament i la situació de bloqueig i postguerra en la qual tracta de sobreviure la població palestina a la Franja de Gaza. Un viatge a través de les seves ciutats, la seva gent i també, d'alguna manera, la seva història sota l'ocupació d'Israel (Filmaffinity)

Gas the Arabs forma part d’un tríptic audiovisual que consta de tres formats. D'una banda, una versió adaptada per a televisió, de 56 minuts de durada. Per una altra, el curtmetratge, titulat Gaza, premi Picazo al millor curtmetratge espanyol al FESCIGU, primer curt documental que va guanyar en quinze anys d'existència del festival. I, finalment, Gas the Arabs, llargmetratge inèdit de setanta minuts i sense cap mena de censura.

Cicle Cinema d’Autor

El Cicle de Cinema d’Autor és un cicle organitzat per la UIB a través del Servei d’Activitats Culturals (SAC) amb l’objectiu de compartir amb la comunitat universitària el millor cinema d’autor nacional i internacional. Enguany es compleixen tretze anys de feina d’aquest cicle, que ofereix, un dijous de cada mes, la projecció i el debat amb la presència de directors, actors i guionistes.  

Fecha del evento: 28/11/2019

Fecha de publicación: 20/11/2019