Escuchar

Cinema d'Autor: «Comandant Arian. Una història de dones, guerra i llibertat», d'Alba Sotorra

(Contenido en el idioma por defecto)

Projecció i col·loqui amb un membre de l’equip de producció del documental, Júlia Parés 

Dia: dijous, 12 de desembre de 2019
Hora: 20 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma 

El cicle Cinema d’Autor, que organitza el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB, a través del Servei d’Activitats Culturals (SAC), presenta la pel·lícula Comandant Arian. Una història de dones, guerra i llibertat, d’Alba Sotorra. Després de la projecció hi haurà un debat entre Júlia Parés, membre de l’equip de producció del documental, i el públic assistent.

En aquesta història sobre l'emancipació i la llibertat en ple front de la guerra de Síria, la comandant Arian, de trenta anys, guia cap a Kobane un batalló de dones amb la missió d'alliberar la població que viu sota el jou del Daesh (ISIS). Després de l'esclat de la guerra de Síria, un grup de dones de la resistència kurda va formar les YPJ, les Unitats de Defensa de les Dones. Arian, qui essent molt jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, dirigeix una d'aquestes unitats i dedica la vida a la derrota del Daesh. A mesura que les YPJ avancen lentament cap al seu objectiu, Arian fa tot quant pot perquè les companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per a la pròxima generació de dones. Després de conviure durant mesos amb la comandant i les seves tropes, rodant una intimitat sense precedents en la qual s'inclouen crues seqüències de la lenta recuperació d’Arian, Sotorra confecciona un fascinant retrat d'una dona embarcada en una missió.

Comandant Arian ha estat seleccionada per projectar-se a la secció International Spectrum, del Festival Internacional Documental del Canadà (Hot Docs); al Festival Internacional Documental de Sheffield (Sheffield Doc/Fest); al Festival Internacional de Cinema de Xangai; al Festival Internacional de Cinema de São Paulo; a la secció Temps d'Història, de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminci); al Festival Internacional de Cinema de Tarragona (REC), i al Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa. A més, ha estat nominada al premi Gaudí a la millor pel·lícula documental.

Cicle Cinema d’Autor

El Cicle de Cinema d’Autor és un cicle organitzat per la UIB a través del Servei d’Activitats Culturals (SAC) amb l’objectiu de compartir amb la comunitat universitària el millor cinema d’autor nacional i internacional. Enguany es compleixen tretze anys de feina d’aquest cicle, que ofereix, un dijous de cada mes, la projecció i el debat amb la presència de directors, actors i guionistes.  

Fecha del evento: 12/12/2019

Fecha de publicación: 05/12/2019