Escuchar

Carles Santos presenta el film "El silenci abans de Bach", de Pere Portabella. Cicle Cinema d'Autor a l'Augusta

(Contenido en el idioma por defecto)

Roda informativa
Dia: dijous, 22 d’abril de 2010
Hora: 12.30 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

Projecció cinematogràfica
El silenci abans de Bach (Die Stille vor Bach)
Dia: dijous, 22 d’abril de 2010
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El guionista, compositor, director i pianista Carles Santos presentarà i comentarà als mitjans de comunicació el film El silenci abans de Bach (Die Stille vor Bach), del qual és coguionista, dirigit pel director, guionista i productor de cinema català Pere Portabella, a la tercera temporada del cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, organitzat per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració del Cinema Augusta. També hi assistirà el senyor Biel Mesquida, responsable de projectes culturals de la UIB.

Carles Santos és pianista, director, compositor i guionista, per la qual cosa pot ser considerat un artista integral. La suma d’aquestes facetes unida a l’experiència en altres àmbits artístics, com el cinema o el teatre, han atorgat a Carles Santos reconeixement i prestigi internacional.

El silenci abans de Bach (Die Stille vor Bach) és una aproximació a la música i a les disciplines i els oficis que la rodegen a través de l’obra de Johann Sebastian Bach. La banda sonora del film es nodreix d’obres de Bach, de dues sonates de Mendelssohn i d’un estudi de G. Ligety, que creen una volta arquitectònica sota la qual transcorre la història de la pel·lícula. El silenci abans de Bach (Die Stille vor Bach) fou seleccionada per a la Mostra de Venècia i guanyà el premi especial del jurat en el 45è Festival Internacional de Cinema de Gijón, i el Museu d'Art Modern de Nova York n’adquirí una còpia per al seu fons d'art.

Fecha del evento: 22/04/2010

Fecha de publicación: 20/04/2010