Escuchar

Acte de comiat de la quarta promoció d'infermeres especialistes en Obstetrícia i Ginecologia formades a la UIB i a l'IB-Salut

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: divendres, 23 de maig de 2008
Hora: 16 hores
Lloc: a la sala d'actes de Son Lledó,
campus universitari, cra. de Valldemossa, km 7.5, Palma

Tindrà lloc l'acte de comiat de les dotze comares de la quarta promoció d'infermeres especialistes en Obstetrícia i Ginecologia de la Unitat Docent de Mallorca, unitat que funciona a través d'un conveni mixt entre la Conselleria de Salut i Consum i la Universitat de les Illes Balears.

Les infermeres obtenen la diplomatura després de cursar tres anys d'estudis en diferents universitats espanyoles, entre les quals hi ha la Universitat de les Illes Balears. Per poder fer l'especialització en Infermeria Obstètrica i Ginecològica han de passar un examen comú per a tot l'Estat, l'IIR (Infermera Interna Resident), el qual els permetrà triar plaça en alguna de les unitats docents que s'ofereixen arreu de l'Estat. Aquest examen tan sols dóna accés a les unitats docents a menys del 10 per cent de les aspirants a cursar aquesta especialitat, per la qual cosa obtenir una plaça com a resident es converteix en una aspiració complicada d'assolir.

A les Illes Balears fins ara s'han ofert dotze places de formació de comares, les quals duen a terme l'especialització entre la Universitat de les Illes Balears, que imparteix la teoria, i els hospitals públics de Manacor, Son Llàtzer i l'Hospital Universitari Son Dureta, i els centres d'Atenció Primària a les Illes Balears.

Per altra banda, enguany han començat a formar-se tres comares a Eivissa, que l'any que ve es convertiran en la primera promoció de comares formades entre la UIB i l'Hospital de Can Misses d'Eivissa.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 23/05/2008